ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент соціальної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

01.11.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1111-8-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018 № 2-3420 «Про міську програму соціального захисту окремих категорій громадян – мешканців м. Черкаси, які мають право на пільги відповідно до законодавства

              Проект рішення
            № 1111-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018 № 2-3420 «Про міську програму соціального захисту окремих категорій громадян – мешканців
м. Черкаси, які мають право на пільги відповідно до законодавства
 
         
               
                 
Відповідно до ст. 143 Конституції України, ст. ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 18.12.2007 № 1722 «Про затвердження Положення про порядок розроблення міських програм, моніторингу та звітності про їх виконання та правила складання паспортів місцевих бюджетних програм», для забезпечення соціальної підтримки окремих категорій громадян, які відповідно до законодавства мають право на пільги, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018            № 2-3420 «Про міську програму соціального захисту окремих категорій громадян – мешканців м. Черкаси, які мають право на пільги відповідно до законодавства», а саме доповнити пункт 7 розділу VII. Перелік заходів Програми словосполученням «особи з інвалідністю ІІІ групи».
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Гудзенка О. І. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту.
 
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 12.06.2018 № 2-3420 «Про міську програму соціального захисту окремих категорій громадян – мешканців м. Черкаси, які мають право на пільги відповідно до законодавства»
 
Пунктом 7 розділу VII міської програми соціального захисту окремих категорій громадян – мешканців м. Черкаси, які мають право на пільги відповідно до законодавства, затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 12.06.2018 № 2-3420 (далі – програма) передбачено надавати компенсацію ПАТ «Укрзалізниці» за пільгове перевезення осіб, які мають право на таку пільгу на залізничному транспорті приміського сполучення за рахунок коштів міського бюджету.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.08.1994        № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 № 354» право безоплатного проїзду на транспорті приміського сполучення надано особам з інвалідністю усіх груп. Однак під час підготовки програми особи з інвалідністю ІІІ групи не були зазначені у пункті 7 серед категорій громадян, які мають право на пільговий проїзд на залізничному транспорті приміського сполучення. Натомість розрахунки очікуваних результативних показників виконання програми здійснювались з урахуванням цієї категорії громадян.
Тому, з метою недопущення порушення законодавства України та для забезпечення права осіб з інвалідністю ІІІ групи на безоплатний проїзд на залізничному транспорті приміського сполучення, необхідно доповнити пункт 7 розділу VII. Перелік заходів Програми словосполученням «особи з інвалідністю ІІІ групи».
 
 
Директор департаменту соціальної політики         О. І. Гудзенко