ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

20.07.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2960-8-з
Про затвердження проекту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення сквер «Юність» площею 0,9216 га між вулицями Остафія Дашковича та Байди Вишневецького по бул. Шевченка

Проект рішення
№ 2960-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження проекту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення сквер «Юність» площею 0,9216 га між вулицями Остафія Дашковича та Байди Вишневецького по бул. Шевченка
Розглянувши проект землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, відповідно до статей 12, 19, 43-46, 83 Земельного кодексу України, статей 4, 19, 25, 47 Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про природно-заповідний фонд України», враховуючи рішення Черкаської обласної ради від 23.01.2009 № 25-3/V «Про територію та об’єкти природно-заповідного фонду області», рішення Черкаської обласної ради від 16.09.2016 № 8-8/VII «Про територію та об’єкти природно-заповідного фонду області» та статтю 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,9216 га між вулицями Остафія Дашковича та Байди Вишневецького по бул. Шевченка, в межах, визначених документацією із землеустрою.
2. Затвердити проект землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення сквер «Юність» площею 0,9216 га між вулицями Остафія Дашковича та Байди Вишневецького по бул. Шевченка.
3. Встановити межі території природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення сквер «Юність» площею 0,9216 га між вулицями Остафія Дашковича та Байди Вишневецького по бул. Шевченка.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, а саме, пов’язані:
- із розташуванням частини земельної ділянки площею 0,0052 га в охоронній зоні інженерних комунікацій;
- із розташуванням земельної ділянки площею 0,9216 га в охоронній зоні навколо об’єкта культурної спадщини.
Земельну ділянку віднести до земель природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення.
Цільове призначення – для збереження та використання парків-пам'яток садово-паркового мистецтва (код КВЦПЗ – 04.07.).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова  
А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про затвердження проекту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення сквер «Юність» площею 0,9216 га між вулицями Остафія Дашковича та Байди Вишневецького по бул. Шевченка»
 
Підстава: заява від 15.06.2018 № 43176-з.
Граничний термін прийняття рішення: 15.07.2018
Встановлення меж території природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення сквер «Юність».
 
Відповідно до статті 43 Земельного кодексу України землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.
Згідно зі статтею 44 Земельного кодексу України склад земель природно-заповідного фонду до земель природно-заповідного фонду включаються природні території та об'єкти (природні заповідники, національні природні парки, біосферні заповідники, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам'ятки природи, заповідні урочища), а також штучно створені об'єкти (ботанічні сади, дендрологічні парки, зоологічні парки, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва).
Згідно зі статтею 45 Земельного кодексу України використання земель природно-заповідного фонду землі природно-заповідного фонду можуть перебувати у державній, комунальній та приватній власності.
Порядок використання земель природно-заповідного фонду визначається законом.
Відповідно до статті 7 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» Землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного
простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу
природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та
іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій
та об'єктів природно-заповідного фонду.
Землі природно-заповідного фонду України, а також землі
територій та об'єктів, що мають особливу екологічну, наукову,
естетичну, господарську цінність і є відповідно до статті 6 цього
Закону об'єктами комплексної охорони, належать до земель
природно-заповідного фонду та іншого
На землях природно-заповідного фонду та іншого
природоохоронного або історико-культурного призначення
забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може
негативно впливати на стан природних та історико-культурних
комплексів та об'єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим
призначенням.
Відповідно до статті 47 Закону України «Про землеустрій» рішення про затвердження проектів землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон одночасно є рішенням про встановлення меж таких територій.

Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець