ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Відділ "Патронатна служба"

Доповідач:

Відділ "Патронатна служба"

Підготував:

Відділ "Патронатна служба"

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.04.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2499-9-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами»

 
 
              Проєкт рішення  
            № 2499-9-рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про
відзначення міськими нагородами»
           
 
Відповідно до ст. ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою поліпшення  оформлення міських нагород, положення щодо яких затверджені рішенням Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914  «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до  рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами», доповнивши його пунктами:
 «4. Делегувати виконавчому комітету Черкаської міської ради право затверджувати технічні описи міських нагород, які  передбачені цим рішенням.
5. Визнати чинними технічні описи нагород, що затверджені цим рішенням, до затвердження технічних описів таких нагород відповідними рішеннями виконавчого комітету Черкаської міської ради в новій редакції.»
2.  Пункт 4 рішення вважати пунктом 6.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника відділу «Патронатна служба» Черкаської міської ради Добровольського М.М. та постійну комісію міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Мкртчян А.Р.).
  
 
Міський голова                                                                    Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради  від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами»
 
 
Прийняття рішення викликане необхідністю періодичного та оперативного внесення змін до положень про міські нагороди, затверджені рішенням Черкаської міської ради  від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами»,  в частині описів нагрудних і пам’ятних знаків, медалей, інших нагород. Такі зміни пов’язані із оновленням дизайнерського  оформлення та технічного опису нагород. Періодично також змінюються зображення грамот, подяк, вітальних адрес, вітань та вітальних листівок. Внесення навіть незначних змін в технічні описи нагород потребує затвердження сесією міської ради, що є досить тривалим процесом та ускладнює процедуру тендерних закупівель нагородної продукції.
Внесення зазначених змін в технічні описи нагородної продукції не передбачають внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 № 2-47 «Про затвердження Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки» та не потребують додаткових фінансових витрат.
У зв’язку з цим, з метою прискорення та спрощення внесення відповідних змін пропонується делегувати виконавчому комітету Черкаської міської ради право затверджувати технічні описи міських нагород, які  передбачені цим рішенням, а саме:
«Внести зміни до  рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами», доповнивши його пунктами:
 «4. Делегувати виконавчому комітету Черкаської міської ради право затверджувати технічні описи міських нагород, які  передбачені цим рішенням.
 5. Визнати чинними технічні описи нагород, що затверджені цим рішенням, до затвердження технічних описів таких нагород відповідними рішеннями виконавчого комітету Черкаської міської ради в новій редакції.»
 2.  Пункт 4 рішення вважати пунктом 6.»
 
Начальник відділу
«Патронатна служба»                                              Микола ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ
 

 
 
ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ
до проєкту рішення «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914
«Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами»
 
Було Стало  
  4. Делегувати виконавчому комітету Черкаської міської ради право затверджувати технічні описи міських нагород, які  передбачені цим рішенням.
  5. Визнати чинними технічні описи нагород, що затверджені цим рішенням, до затвердження технічних описів таких нагород відповідними рішеннями виконавчого комітету Черкаської міської ради в новій редакції.
 
 
 
Начальник відділу «Патронатна служба»
Черкаської міської ради                                                                                                          Микола ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ