ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2770-9-з

Дата реєстрації:

27.10.2022

Проголосовано:

15.11.2022 10:32:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    17

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2770-9-з






















































































Проєкт рішення
 № 2770-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову в наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Сержанта Волкова (перспективна адреса № 160) громадянину Захлестуну В.М. (вільна земельна ділянка, учасника АТО)

Розглянувши заяву громадянина Захлестуна В.М., учасника антитерористичної операції, про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, керуючись Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24 березня 2022 року № 2145-ІХ, керуючись статтями 12, 118, 121, 122, 123 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Відмовити в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Захлестуну Володимиру Михайловичу по вул. Сержанта Волкова (перспективна адреса № 160) (див. викопіювання з плану міста від 20.01.2022) орієнтовною площею 0,1000 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) до закінчення дії воєнного стану в Україні.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Віктор Панченко) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена Агапова).

 

 

Міський голова                                                            Анатолій БОНДАРЕНКО



 








Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

Про відмову в наданні дозволу на розроблення документації

 із землеустрою на земельну ділянку по вул. Сержанта Волкова

(перспективна адреса № 160) громадянину Захлестуну В.М.

(вільна земельна ділянка, учасника АТО)

 

Даним проєктом рішення передбачено відмову в наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Захлестуну Володимиру Михайловичу по вул. Сержанта Волкова (перспективна адреса № 160) (див. викопіювання з плану міста від 20.01.2022) орієнтовною площею 0,1000 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) до закінчення дії воєнного стану в Україні.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24 березня 2022 року № 2145-ІХ внесено зміни до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України, а саме передбаченочено, що під час дії воєнного стану земельні відносини регулюються з урахуванням таких особливостей: «5) безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється».

Громадянин Захлестун В.М. пред’явив довідку про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення та пред’явив посвідчення відповідно до якого має право на пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни  - учасників бойових дій.

 

Вільна земельна ділянка.

 

Дата надходження документації: 19.09.2022 (№ 8117-2, № 14915-2)

Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 19.10.2022

 

 

Начальник управління

земельних ресурсів, землеустрою

та інспектування                                                                                 Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ