ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Майборода Любов Володимирівна


Рішення:

Неприйнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

733-9-рд

Дата реєстрації:

13.10.2022

Проголосовано:

08.11.2022 11:27:45

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    2
  • Утримались
    3
  • Не голосували
    10
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 733-9-рд






















































































































              Проект рішення
            № 733-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської  міської територіальної громади  очисних споруд          
                 
          Відповідно до пункту 51 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про передачу об`єктів права державної та комунальної власності», розглянувши звернення депутатів Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна України щодо передачі у власність Черкаської міської територіальної громади очисних споруд від 29.09.2022 №30-16, враховуючи стратегічне значення очисних споруд для життєзабезпечення діяльності міста,  Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

     1. Надати згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади очисних споруд, які перебувають на балансі ПрАТ «Азот».

         2. Черкаська міська рада забов`язується використовувати за цільовим призначенням і не відчуджувати у приватну власність вказане майно.

    3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (Ірина Удод ) та постійну комісію  з питань  житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Руслан Батир).

 
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко






                                                                                                                                   

 
Пояснювальна записка

 

до проекту рішення «Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади очисних споруд»

 

            Розглянувши  рішення сесії Черкаської міської ради від 29.09.2022 № 30-16 «Про звернення депутатів  Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна України щодо передачі у власність Черкаської міської територіальної громади очисних споруд» підготовлено проект рішення  «Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської територіальної громади  очисних споруд».

Централізоване водовідведення у м. Черкаси забезпечується двома підприємствами, які є ліцензіатами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: КП «Черкасиводоканал», що має ліцензію на централізоване водопостачання і водовідведення, та ПрАТ «Азот», що має ліцензію на централізоване    водовідведення у частині очищення стічних вод.

Наказом Фонду державного майна України від 20.05.2002 № 860 «Про передачу очисних споруд, які не увійшли до статутного фонду ВАТ «Азот», очисні споруди  було безоплатно передано акціонерному товариству в оперативне управління, але вони  залишаються державною власністю.

Через систему каналізаційних мереж міста, які обслуговуються КП «Черкасиводоканал», стічні води транспортуються до 2-х головних каналізаційних насосних станцій з подальшою передачею їх по відомчих напірних колекторах на очисні споруди, які знаходяться в оперативному управлінні ПрАТ «Азот».

Оскільки очищення стічних вод є невід`ємною частиною технологічного процесу водовідведення, тарифи для ПрАТ «Азот» на централізоване водовідведення, в частині очищення стічних вод  включаються в тариф на послуги з централізованого водовідведення для КП «Черкасиводоканал».

Тарифи на водовідведення щорічно затверджуються для ПАТ «Азот» та КП «Черкасиводоканал» НКРЕКП.  Орієнтовно 60% стічних вод формується містом Черкаси та  40% ПрАТ «Азот». 

Враховуючи стратегічне значення очисних споруд для життєзабезпечення діяльності міста,  рішення сесії Черкаської міської ради від 29.09.2022 № 30-16 «Про звернення депутатів  Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна України щодо передачі у власність Черкаської міської територіальної громади очисних споруд»  пропонуємо  розглянути на черговій сесії міської ради питання: «Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади  очисних споруд»

       

Депутати: Араік МКРТЧЯН  __________ , Любов МАЙБОРОДА  ___________                                                     

 

06.10.2022                                                                            

 

ДОДАТКИ

1 733-9-рд 13.10.22 пропозиції.pdf Переглянути