ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2681-9-з

Дата реєстрації:

31.08.2022

Проголосовано:

29.09.2022 12:47:58

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2681-9-з


















































































































Проєкт рішення
 № 2681-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про передачу ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ДНІПРОВСЬКІ МРІЇ» земельної ділянки у постійне користування по вул. Гагаріна, 41/2
Розглянувши заяву ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ДНІПРОВСЬКІ МРІЇ» щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою по вул. Гагаріна, 41/2, враховуючи пункти 3, 6, 7, 9 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 19, 42, 79-1, 123, 125, 126, 134 Земельного кодексу України, витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 16.08.2022 № 01-16/24638 та те, що земельна ділянка площею 0,2902 га зареєстрована в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр», право власності Черкаської міської ради на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 20.10.2020 номер запису про право власності: 38832154, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Передати ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ДНІПРОВСЬКІ МРІЇ» у постійне користування земельну ділянку по вул. Гагаріна, 41/2, без зміни її цільового призначення, площею 0,2902 га під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію за рахунок земель ТОВ «ПБК-СТРОЙТРЕЙД» .

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.

Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови.

Цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, код КВЦПЗ – 02.03.

2. Зобов’язати ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ДНІПРОВСЬКІ МРІЇ»:

2.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права власністю земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

2.2. Вчинити дії щодо внесення змін до Державного земельного кадастру, в частині містобудівних обмежень, відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 16.08.2022 № 01-16/24638.

2.3. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.

3. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

4. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

5. Припинити право користування ТОВ «ПБК-СТРОЙТРЕЙД» земельною ділянкою по вул. Гагаріна, 41/2 площею 0,2902 га.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО

 



 



 























Пояснювальна записка

до проєкту рішення

«Про передачу ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ДНІПРОВСЬКІ МРІЇ» земельної ділянки у постійне користування по вул. Гагаріна, 41/2»

 

 

Дата надходження справи: 09.08.2022 № 01-16/24638.

Граничний термін прийняття рішення: 09.09.2022.

Площа: 0,2902 га за рахунок земель ТОВ «ПБК-СТРОЙТРЕЙД».

У постійне користування.

Під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.

 

Відповідно до статті 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Наявність обмежень у використанні земель, у тому числі червоних ліній, в межах земельної ділянки, що формується для обслуговування існуючого об’єкта нерухомості (будівлі, споруди), не перешкоджає її формуванню та визначенню її цільового призначення для потреб, пов’язаних із функціонуванням зазначеного об’єкта з дотриманням встановлених обмежень щодо використання земельної ділянки (частина 14 статті 79-1 Земельного кодексу України).

Відповідно до статті 123 Земельного кодексу України надання у користування земельної ділянки, зареєстрованої в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України "Про Державний земельний кадастр", право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, без зміни її меж та цільового призначення здійснюється без складення документації із землеустрою.

Відповідно до даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на земельну ділянку площею 0,2902 га зареєстровано за Черкаською міською радою.

 

 

 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ



 

 

ДОДАТКИ