ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент соціальної політики


Доповідачі:



Департамент соціальної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

624-9-рд

Дата реєстрації:

09.06.2022

Проголосовано:

23.06.2022 11:30:31

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 624-9-рд
































































































Проект рішення
 № 624-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 15.06.2021 № 6-4 «Про порядок використання коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади для надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів війни, та при залученні надавачів соціальних послуг недержавного сектору до надання базових соціальних послуг»
 
Відповідно пункту 22 частини 1статті 26, підпункту 1 пункту а частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 91 Бюджетного Кодексу України,  частини 2 статті 20 Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту», з метою ефективного використання бюджетних коштів, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни до додатку 1 до рішення Черкаської міської ради від 15.06.2021 № 6-4 «Про порядок використання коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади для надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів війни, та при залученні надавачів соціальних послуг недержавного сектору до надання базових соціальних послуг», а саме: викласти абзац другий пункту 3.1. додатку 1 у такій редакції:

«виплату заробітної плати у розмірі, що не перевищує мінімальної заробітної плати на день виплати, та у кількості не більше трьох штатних одиниць;».

2. Встановити, що рішення набуває чинності з 01.01.2023.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Данченка Є. М. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К. О.).

 

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 


Пояснювальна записка

до проекту рішення Черкаської міської ради

«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 15.06.2021

№ 6-4 «Про порядок використання коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади для надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів війни, та при залученні надавачів соціальних послуг недержавного сектору до надання базових соціальних послуг»

 

 

Рішенням Черкаської міської ради від 15.06.2021 № 6-4 затверджено порядок надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів війни. На сьогоднішній день, відповідно до порядку, фінансова підтримка громадським організаціям ветеранів війни може надаватися на цілі, пов'язані із статутною діяльністю, зокрема, на виплату заробітної плати у розмірі, що не перевищує мінімальної заробітної плати на день виплати, та у кількості не більше двох штатних одиниць.

Враховуючи численні звернення громадських організацій ветеранів війни, пропонуємо внести зміни до абзацу другого пункту 3.1. порядку та збільшити з 2023 року кількість штатних одиниць, на оплату праці яких надається фінансова підтримка з двох до трьох штатних одиниць.

Орієнтовні видатки на оплату праці однієї штатної одиниці на рік у 2023 році становитимуть 105,1 тис. грн. На сьогодні фінансову підтримку отримують 5 громадських організацій ветеранів війни. Таким чином, у разі схвалення Черкаською міською радою запропонованих змін, фонд оплати праці громадських організацій ветеранів війни у 2023 році збільшиться орієнтовно на 525,5 тис. грн.

 

Порівняльна таблиця












«було»                          «стало»                     
3.1. Фінансова підтримка громадським організаціям ветеранів війни може надаватися на цілі, пов'язані із статутною діяльністю:

виплату заробітної плати у розмірі, що не перевищує мінімальної заробітної плати на день виплати, та у кількості не більше двох штатних одиниць;
3.1. Фінансова підтримка громадським організаціям ветеранів війни може надаватися на цілі, пов'язані із статутною діяльністю:

виплату заробітної плати у розмірі, що не перевищує мінімальної заробітної плати на день виплати, та у кількості не більше трьох штатних одиниць;

 

 

Директор департаменту

соціальної політики                                                          Євгеній ДАНЧЕНКО

 

 

ДОДАТКИ

1 624-9-рд 09.06.22 додаток (експертний висновок).pdf Переглянути