ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Депутатська фракція

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

IV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

159-9-рд

Дата реєстрації:

17.02.2021

Проголосовано:

11.03.2021 14:01:27

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    7
  • Не підтримали
    2
  • Утримались
    14
  • Не голосували
    17
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 159-9-рд





















































































































Проєкт рішення
 159-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про скасування рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 02.02.2021 №77  «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси»
 

Відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 26, ч. 9 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи необґрунтованість тарифу в розмірі 7 грн. за перевезення одного пасажира перевізниками не комунальної форми власності у звичайному режимі руху, неналежну якість послуг, що надаються перевізниками не комунальної форми власності з перевезення пасажирів у звичайному режимі руху в м. Черкаси, а також недотримання перевізниками обмеження кількості перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах на період дії карантину, відповідно до пункту 10 Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», з метою недопущення збільшення кількості безробітних та дбаючи про добробут жителів Черкас, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Скасувати рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради  від 02.02.2021 №77 «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси»;

  2. Управлінню інформаційної політики забезпечити оприлюднення цього рішення на офіційному сайті Черкаської міської ради та її виконавчих органів та в засобах масової інформації;

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Черкаського міського голову Бондаренка А.В.


 

 
Міський голова             А.В.Бондаренко



 









ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Черкаської міської ради «Про скасування рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради №77 від 02.02.2021 р.

«Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси»

 

         Рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради №77 від 02.02.2021 р. «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси» вирішено перевізникам не комунальної форми власності, з якими укладено угоди на перевезення пасажирів у звичайному режимі  руху, встановити тариф на перевезення одного пасажира в розмірі 7,00 грн.

         Підставою для прийняття вказаного рішення вказано:

  • Збільшення собівартості перевезень пасажирів у зв’язку з підвищенням цін на запасні частини, мастильні матеріали, шини;

  • обмеження кількості перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах на період дії карантину, відповідно до пункту 10 Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».


Вказані підстави для підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті м. Черкаси до 7 грн. є необґрунтованими та не відповідають дійсності.

Збільшення вартості проїзду в громадському транспорті з 4 грн. до 5 грн. (на 25% більше) відповідно до рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 19.11.2018 №1083 «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси» також було обґрунтовано підвищенням вартості на паливно-мастильні матеріали.

Однак, вартість паливно-мастильних матеріалів в порівнянні з 2018 роком станом на 2021 рік впала та становить на 8-11 грн/літр менше.

Отже, твердження про підвищення цін на паливно-мастильні матеріали не відповідає дійсності.

Щодо твердження про обмеження кількості перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах на період дії карантину, відповідно до пункту 10 Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», то перевізники вказаного обмеження не дотримуються та перевозять більшу кількість пасажирів ніж дозволено. Крім того, карантин на території України встановлено тимчасово, а рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради №77 від 02.02.2021 р. «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси» є безстроковим, що додатково свідчить про його необґрунтованість.

Отже, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», з метою недопущення збільшення кількості безробітних та дбаючи про добробут жителів Черкас необхідним є скасування рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради №77 від 02.02.2021 р. «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси».

 

 

 

 



 

 



 

ДОДАТКИ

1 159-9-рд 17.02.21 Висновки.pdf Переглянути