ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

135-9-рд

Дата реєстрації:

27.01.2021

Проголосовано:

25.02.2021 12:39:32

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    39
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 135-9-рд












































































































































Проект рішення
№ 135-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про передачу майна  в оренду та встановлення громадським організаціям  ветеранів пільги зі сплати за  оренду  майна міської комунальної власності
          Відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 20 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», п.6 ст.6 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», розглянувши звернення Черкаської міської громадської організації ветеранів, Придніпровської районної організації ветеранів, Соснівської  районної ради ветеранів, Міської організації Всеукраїнського об'єднання ветеранів   м. Черкаси, Черкаського обласного товариства політичних в'язнів і репресованих, Черкаської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ", Черкаської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)  щодо користування майном міської комунальної власності для здійснення статутних завдань та враховуючи, що метою організацій є всебічний захист законних прав та інтересів ветеранів війни та  праці, дітей війни, ветеранів  військової служби, інших силових структур, пенсіонерів, громадян похилого віку, Черкаська міська  рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Об’єкти міської комунальної власності - нежитлові приміщення, розташовані за адресами у м.Черкаси:




  • бул.Шевченка, 117, загальною площею 20,93 кв.м,

  • бул.Шевченка, 307 загальною площею 17,68 кв.м,

  • вул.Небесної Сотні, 45, загальною площею 167,7 кв.м,

  • вул.Благовісна, 170 (літ Е-2) , загальною площею 48,49 кв.м,

  • вул.Благовісна, 170 (літ.З-2), загальною площею 39,39 кв.м,

  • вул.Благовісна, 227, загальною площею 23,03 кв.м,

  • вул. Надпільна, 204/2, загальною площею 31,17 кв.м


включити до Переліку другого типу.


  1. Передати Черкаській міській громадській організації ветеранів в оренду майно міської комунальної власності, а саме: нежитлові приміщення  майнового комплексу площею 39,39 кв.м, що розташовані за адресою: м. Черкаси,  вул.Благовісна, 170 .

  2. Передати Придніпровській районній організації ветеранів в оренду майно міської комунальної власності, а саме: нежитлові приміщення  площею 17,68  кв.м, що розташовані за адресою: м. Черкаси,  бул. бул.Шевченка, 307.

  3. Передати Соснівській районній раді ветеранів в оренду майно міської комунальної власності, а саме: нежитлові приміщення  площею 20,93 кв.м, що розташовані за адресою: м. Черкаси,  бул.Шевченка, 117.

  4. Передати міській організації Всеукраїнського об'єднання ветеранів   м.Черкаси в оренду майно міської комунальної власності, а саме: нежитлові приміщення  майнового комплексу площею 48,49 кв.м, що розташовані за адресою: м. Черкаси,  вул. Благовісна, 170 .

  5. Передати Черкаській міській громадській організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ" в оренду майно міської комунальної власності, а саме: нежитлові приміщення  площею 23,03 кв.м, що розташовані за адресою: м. Черкаси,  вул. Благовісна, 227.

  6. Передати Черкаському обласному товариству політичних в'язнів і репресованих в оренду майно міської комунальної власності, а саме: нежитлові приміщення  площею 31,17 кв.м, що розташовані за адресою: м. Черкаси,  вул. Надпільна, 204/2.

  7. Передати Черкаській міській спілці ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) в оренду майно міської комунальної власності, а саме: нежитлові приміщення  площею 167,7 кв.м, що розташовані за адресою: м. Черкаси,  вул.Небесної Сотні, 45.

  8. Встановити зазначеним вище громадським організаціям ветеранів орендну плату за користування об’єктами міської комунальної власності у розмірі 100,00  грн  в рік.


10. Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради    (Удод І.І.) укласти договори оренди майна, що є комунальною власністю міста.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію Черкаської міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.).

 
 

 
Міський голова А.В. Бондаренко



 







































УКРАЇНА

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ

DEPARTMENT OF ECONOMY AND DEVELOPMENT

18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел/факс.: (0472) 32-02-84, е-mail: depec@ukr.net

 



Пояснювальна записка

до проекту рішення Черкаської міської ради «Про передачу майна в оренду та встановлення громадським організаціям  ветеранів пільги зі сплати за  оренду  майна міської комунальної власності»

Запропонований для розгляду проект рішення розроблено на звернення Черкаської міської громадської організації ветеранів, Придніпровської районної організації ветеранів, Соснівської  районної ради ветеранів, Міської організації Всеукраїнського об'єднання ветеранів   м. Черкаси, Черкаського обласного товариства політичних в'язнів і репресованих, Черкаської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України", Черкаської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) щодо користування майном міської комунальної власності для здійснення статутних завдань.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» органи місцевого самоврядування у межах своєї компетенції надають ветеранським організаціям фінансову підтримку, кредити з коштів відповідних бюджетів, а також безплатно надають будинки, приміщення, обладнання та інше майно, необхідне для здійснення їх статутних завдань.

Оскільки ч.2 ст.9  Закону України «Про оренду державного та комунального майна» забороняється передавати державне або комунальне майно в безоплатне користування або позичку, пропонується відповідно до чинного законодавства об’єкти міської комунальної власності, які були передані ветеранським організаціям у позичку, включити до Переліку другого типу та передати зазначене майно в оренду, встановивши  ветеранським організаціям орендну плати в сумі 100,00 грн. на рік. 

Перелік об’єктів міської комунальної власності, які були надані  ветеранським організаціям міста у позичку  відповідно до ст. 20 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» наведено у таблиці:

 



















































№ п/п Користувач Площа Адреса
1 Соснівська районна рада ветеранів 20,93 бул.Шевченка,117
2 Придніпровська рада ветеранів 17,68 бул.Шевченка,307
3 ЧМ Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) 167,70 вул.Небесної Сотні,45
4 Міська організація Всеукраїнського об'єднання ветеранів м.Черкаси 48,49 вул.Благовісна,170
5 ЧМГО ВГОІ "Союз Чорнобиль України" 23,03 вул.Благовісна,227
6 ЧОТ політичних в'язнів і репресованих 31,17 вул.Надпільна,204/2
7 Черкаська міська громадська організація ветеранів 39,39 вул.Благовісна,170

Метою діяльності організацій є всебічний захист законних прав та інтересів ветеранів війни та  праці, учасників бойових дій, дітей війни, ветеранів військової служби, пенсіонерів, громадян похилого віку.

Завдання організацій: представлення і захист законних інтересів у державних органах влади щодо виконання передбачених законодавством соціальних прав і пільг членів організацій, сприяння поліпшенню медичного обслуговування та медикаментозного забезпечення ветеранів війни, праці, жертв нацистських переслідувань в Україні,  процесу виховання громадян, особливо молодого покоління, в дусі українського патріотизму, відданості національній ідеї, зміцненню державності України і її демократичних засад, проведення благодійницьких заходів, акцій милосердя, розвитку української культури та пропаганда історичної правди про боротьбу українського народу за свою незалежність, виховання готовності захищати свою Батьківщину від внутрішніх і зовнішніх ворогів.  

            Відповідно до п. 2.19. Положення про оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129, ставка орендної плати за використання нерухомого майна для розміщення громадських організацій на площі, що не використовується для провадження підприємницької діяльності, становить 5% до вартості нерухомого майна, визначеної експертним шляхом.

           Розрахункова орендна плата  (з ПДВ) на місяць по зазначених вище об’єктах – близько 5,9 тис.грн.

           У разі прийняття рішення щодо  встановлення пільги  зі  сплати за оренду об’єктів міської комунальної власності, міський бюджет недоотримає за рік  58,8 тис. грн.

 
Директор департаменту І.І. Удод



 

 

 

ДОДАТКИ

1 135-9-рд 27.01.21 Заперечення.pdf Переглянути