ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

02.08.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 320-9-рд
Про втрату чинності рішення міської  ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста» 

              Проєкт рішення
         
 
    №  320-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про втрату чинності рішення міської  ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста»           
               
Відповідно до ст.ст.25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні"
в частині розрахунку та сплати пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста,  Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Визнати таким, що втратило чинність, рішення міської  ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста». 
  2.    Контроль за виконанням рішення покласти міського голову Бондаренка А.В. та постійну комісію міської ради з питань бюджету та економічного розвитку (Гладкий Г.А.).
 
 
                 
Міський голова       А.В. Бондаренко  
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про втрату чинності рішення міської  ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста»
 
 
За змістом Перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні" з 01.01.2020 у Законі України "Про регулювання містобудівної діяльності" частину п’яту статті 30 та статтю 40, що регулювали на загальнодержавному рівні порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі, виключено.
Також, відповідно до вищевказаних змін до законодавства, протягом 2020 року договори  пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту не укладались, натомість здійснювався розрахунок розміру  пайової участі для створення і розвитку інфраструктури міста.   При цьому, договори про сплату пайової участі, укладені до 1 січня 2020 року,  залишились дійсними та продовжують свою дію до моменту їх повного виконання.
З 1 січня 2021 року пайову участь для створення і розвитку інфраструктури населеного пункту скасована. При введенні об'єктів будівництва  в експлуатацію з 2021 року, якщо договори про сплату пайової участі не були укладені до 1 січня 2020 року, забудовники не сплачують пайову участь для створення і розвитку інфраструктури.
Враховуючи зазначене, на розгляд міської ради надається проєкт рішення «Про втрату чинності рішення міської  ради від 12.06.2018 №2-3429 «Про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста».
 
 
 
Директор департаменту        І.І. Удод