ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

02.08.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1507-9-з
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 13.08.2020 № 2-6190

 
Проєкт рішення
         № 1507-9-з
       ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 13.08.2020 № 2-6190
 
З метою виконання завдань по наповненню бюджету міста, враховуючи інвестиційну привабливість земельної ділянки, розглянувши клопотання від 01.07.2021 № 14548-01-25, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 19.07.2021 № 14548-01-25,  відповідно до статей 12, 134-139 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 13.08.2020 № 2-6190 «Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах, та надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на розі вул. Хоменка та вул. Десантників», а саме по всьому тексту рішення слова «з метою розміщення автостоянки» замінити на слова «під розміщення торговельно-офісного комплексу (територія громадських закладів)»;
  2. Абзаці 2 та 3 пункту 2 викласти в наступній редакції:
«Відповідно до містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території громадських закладів під розміщення торговельно-офісного комплексу.
Містобудівні обмеження: відсутні.
Містобудівні потреби відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси».
  1. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування та комісію з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко


Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради
від 13.08.2020 № 2-6190»
Порівняльна таблиця
 
Зміст чинного рішення Зміст проекту змін до рішення
  1. Включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах, земельну ділянку на розі вул. Хоменка та вул. Десантників орієнтованою площею 0,43 га з метою розміщення автостоянки.
  1. Включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах, земельну ділянку на розі вул. Хоменка та вул. Десантників орієнтованою площею 0,43 га під розміщення торговельно-офісного комплексу (територія громадських закладів).
  1. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  на розі вул. Хоменка та вул. Десантників орієнтованою площею 0,43 га з метою розміщення автостоянки.
Відповідно до генерального плану міста, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505,  на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія комунальних підприємств. Відповідно до містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, вищезазначена земельна ділянка належить до комунально-складської зони «КС-5», в якій передбачено розташування вищезазначеного об’єкту.
Відповідно до попереднього основного креслення проекту «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», наданого розробником ТОВ «Інститут Харківпроект», земельна ділянка на розі вул. Хоменка та вул. Десантників належить до території громадських закладів (торгово-офісний комплекс).
 
  1. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  на розі вул. Хоменка та вул. Десантників орієнтованою площею 0,43 га під розміщення торговельно-офісного комплексу (територія громадських закладів).
Відповідно до містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території громадських закладів під розміщення торговельно-офісного комплексу.
Містобудівні обмеження: відсутні.
Містобудівні потреби відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси
 
 
Заступник начальника управління – начальник відділу контрольно-договірної роботи
 
         Р.В. Лисенко
Вик. Слюсар І.М.
 
ПОГОДЖЕНО:
Айрапетян А.В.