ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

відділ "Патронатна служба"

Підготував:

Відділ "Патронатна служба"

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

11.03.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1620-8-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 01.11.2017 № 2-2485 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами у новій редакції» (зі змінами)

              Проєкт рішення
            № 1620-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення
Черкаської міської ради від
01.11.2017 № 2-2485 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами у новій редакції» (зі змінами)
 
         
               
                 
Відповідно до ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування                              в Україні», з метою оновлення дизайну медалі «За сумлінну працю», нагрудного знаку «За мужність і героїзм», посвідчень до нагород та футлярів до них , Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 01.11.2017                               № 2-2485 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами                            у новій редакції» (зі змінами), зокрема, затвердити в новій редакції:
1.1. підпункти 2.8, 2.9. пункту 2 Положення про медаль «За сумлінну працю» (додаток 1);
1.2. підпункти 2.5., 2.6. пункту 2 Положення про нагрудний знак«За мужність і героїзм» (додаток 2).
2. Контроль за виконанням рішення покласти постійну комісію міської ради з питань сприяння децентралізації, розвитку місцевого самоврядування                                 та громадянського суспільства, свободи слова та інформації, депутатської діяльності, законності та антикорупційної політики, конфлікту інтересів                                 та контролю за здійсненням публічних закупівель (Шевченко Р.В.).
 
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 01.11.2017 № 2-2485 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами у новій редакції» (зі змінами)
 
Метою прийняття рішення є забезпечення належного нагородження громадян та трудових колективів м. Черкаси за вагомий особистий внесок у розвиток міста Черкаси.
Проєктом рішення пропонується затвердити оновлений дизайн медалі «За сумлінну працю», нагрудного знака «За мужність і героїзм», посвідчень до нагород та футлярів до них.
Вищезазначені заходи пропонується фінансувати в межах кошторису Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2016-2020 роки, передбаченого в міському бюджеті на 2020 рік.
 
 
Начальник відділу
«Патронатна служба»
Черкаської міської ради                                                      О.О. Ткаченко
 
 
 
 
Тел.: 54-46-65
 
 
 
 
 
 
Додаток 1
 до рішення Черкаської місткої ради
від____ №___________
2.8. Зображення медалі  «За сумлінну працю» та історія нагороди
 
 
 
Медаль «За сумлінну працю» засновано 2016 року з метою відзначення жителів міста за багаторічну сумлінну працю                                  та зразкове виконання службових обов'язків.
 
 
2.9. Опис медалі
Медаль виготовляється з металу жовтого кольору та має форму кола, діаметром 30 мм. На лицьовому боці медалі у центрі меншого кола розміщено герб м. Черкаси, в обрамленні лаврових гілок. Поле герба залито синім та червоно -пурпуровими емалями. Медаль виготовляється литвом.
Над малим колом медалі (зверху та знизу) – напис літерами жовтого кольору «ЗА СУМЛІННУ ПРАЦЮ», знизу – напис літерами жовтого кольору «м. Черкаси».
Усі зображення рельєфні, медаль має випуклий бортик, на звороті медалі чисте поле.
За допомогою кільця з вушком медаль з’єднується з прямокутною колодкою, обтягнутою муаровою стрічкою синьо-жовтого кольору.
Верхня та нижня частина колодки має форму планки та виготовлена з металу жовтого кольору. Розмір планки: довжина – 15 мм., ширина – 21 мм. Розмір колодки: висота – 8 мм., ширина – 21 мм.  На зворотному боці колодки застібка (англійська булавка) для кріплення медалі до одягу.
Стрічка медалі виготовлена з міцної тканини із синьою і жовтою смужками (по 10,5мм.)
 
Опис посвідчення до медалі «За сумлінну працю»
 
Посвідчення до медалі «За сумлінну працю» (розміром у розгорнутому вигляді 130х95 мм.) із твердого металізованого картону, ззовні та всередині вкритого глянцовою ламінаційною плівкою.
На лицьовій стороні у верхній частині розташовано зображення герба міста Черкаси і під ним напис «Посвідчення до медалі «За сумлінну працю».
Всередині посвідчення – зображення нагороди.
У посвідченні вказується прізвище, ім’я та по батькові нагородженого, номер і дата видачі розпорядження міського голови.
Посвідчення підписується міським головою, підпис скріплюється печаткою виконавчого комітету Черкаської міської ради.
 
Опис футляра до медалі «За сумлінну працю»
 
Футляр виготовляється з пластику, зовнішня сторона обтягнута шкірозамінником (бала дек), у  футлярі оксамитовий ложемент кольору футляра, кришка оздоблена шовковою тканиною білого кольору з стрічкою для фіксації посвідчення.
На зовнішній стороні футляру тиснення у вигляді декоративного візерунку золотистого кольору. Зовнішній розмір футляру 85х130.
 
Додаток 2
 до рішення Черкаської місткої ради
від____ №___________
 
2.5. Зображення нагрудного знаку «За мужність і героїзм» та історія нагороди
 
 
Нагрудний знак «За мужність                                 і героїзм» засновано у 2016 році                           за пропозицією виконавчого комітету Черкаської міської ради.
 
 
2.6. Опис нагрудного знаку «За мужність і героїзм»
 
Нагрудний знак «За мужність і героїзм» виготовляється з металу жовтого кольору та має форму хреста. На лицьовому боці нагрудного знаку в центрі –зображення герба м. Черкаси. Над гербом розташовано напис «ЗА МУЖНІСТЬ І ГЕРОЇЗМ», знизу розміщено напис «м. Черкаси» та лаврові гілки.
Нагорода виготовляється технологією штампування та має розміри 45х45мм.  На звороті нагрудного знаку – чисте поле.
За допомогою кільця з вушком нагрудний знак з’єднується з колодкою, обтягнутою муаровою стрічкою жовто-блакитного кольору.
Розмір колодки: висота – 20 мм., ширина – 30 мм. На зворотному  боці колодки – застібка (гвинт) для кріплення до одягу.
 
Опис футляра до нагрудного знаку «За мужність і героїзм»
 
Футляр виготовляється з пластику, зовнішня сторона обтягнута шкірозамінником (бала дек), у  футлярі оксамитовий ложемент кольору футляра, кришка оздоблена шовковою тканиною білого кольору з стрічкою для фіксації посвідчення.
На зовнішній стороні футляру тиснення у вигляді декоративного візерунку золотистого кольору. Зовнішній розмір футляру 85х130.
 
Опис посвідчення до нагрудного знаку
«За мужність і героїзм»
 
Посвідчення до нагрудного знаку «За мужність і героїзм» (розміром                                у розгорнутому вигляді 130х95 мм.) із твердого металізованого картону, ззовні та всередині вкритого глянцовою ламінаційною плівкою.
На лицьовій стороні у верхній частині розташовано зображення герба міста Черкаси і під ним напис «Посвідчення до нагрудного знаку «За мужність і героїзм». Всередині посвідчення – зображення нагороди.
У посвідченні вказується прізвище, ім’я та по батькові нагородженого, номер і дата видачі розпорядження міського голови.
Посвідчення підписується міським головою, підпис скріплюється печаткою виконавчого комітету Черкаської міської ради.