ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Рубан Сергій Леонідович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVI

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

14.02.2023

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

РІШЕННЯ: № 36-15
Про звернення Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України»

                          
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Тридцять  шоста  сесія
 РІШЕННЯ
                 
Від 14.02.2023   №  36-15          
        м.Черкаси            
               
Про звернення Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України»
 
         
               
 Відповідно до статті 25, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Направити звернення Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України» (додається).
 
                 
Секретар міської ради     Юрій ТРЕНКІН
 
 
 
 
 
Кабінет Міністрів України
 
ЗВЕРНЕННЯ
 
Черкаської міської ради
щодо постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України»
 
Ми, депутати Черкаської міської ради, висловлюємо занепокоєння щодо включення до переліку осіб, яким заборонений виїзд за кордон, депутатів місцевого рівня, серед яких 30,5% становлять жінки.
Жінки-депутатки на місцях багато займаються гуманітарною допомогою і волонтерством, вони так само мають право евакуйовувати своїх дітей чи родичів, а також відвідувати їх.
Це рішення ставить їх у дискримінаційне становище і є ризики, що жінки будуть відмовлятися від мандатів.
Також потребують уточнення пункти 2/6 та 2/14 про виняткові випадки і на кого саме воно поширюється (на всіх жінок без виключення чи тільки одиноких матерів).
Це положення не має дискримінувати жінок, які перебувають у шлюбі.
Це рішення викликало значний резонанс у суспільстві, особливо серед жіночих правозахисних організацій, через відсутність належної оцінки впливу прийнятого рішення на жінок, які мають сімейні обов’язки по догляду за дітьми і членами родини і які перебувають у шлюбі.
Ми, депутати Черкаської міської ради, просимо виключити з переліку осіб місцевих депутатів, оскільки відповідно до Конституції України вони не є державними службовцями і не отримують заробітної плати з місцевого бюджету (за виключенням посадових осіб ОМС) та повернути можливість вільного перетину кордону жінкам-депутаткам місцевих рад.
 
Від імені Черкаської міської ради
 
 
Секретар міської ради       Юрій ТРЕНКІН