ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVI

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

14.02.2023

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 36-18
Про звернення депутатів Черкаської міської ради до Президента України щодо нагородження міста Бидгощ (Республіка Польща) та міста Валмієра (Латвійська Республіка) почесною відзнакою «Місто-рятівник»

 
                          
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Тридцять  шоста  сесія
 РІШЕННЯ
                 
Від 14.02.2023   №  36-18          
        м.Черкаси            
               
Про звернення депутатів Черкаської міської ради до Президента України щодо нагородження міста Бидгощ (Республіка Польща) та міста Валмієра (Латвійська Республіка) почесною відзнакою «Місто-рятівник»          
               
 
Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою відзначення виявлених містами іноземних держав солідарності та єдності з українським народом, наданої гуманітарної, соціальної та фінансової підтримки українським громадянам, відповідно до Указу Президента України від 22 травня 2022 року № 355/2022 «Про встановлення почесної відзнаки «Місто- рятівник», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Підтримати та направити звернення депутатів Черкаської міської ради до Президента України щодо нагородження міста Бидгощ (Республіка Польща) та міста Валмієра (Латвійська Республіка) почесною відзнакою «Місто-рятівник» (додається).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. та постійну комісію міської ради з питань бюджету та економічного розвитку (Гладкий Г.А.).
 
                 
Секретар міської ради     Юрій  ТРЕНКІН
 

 
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Черкаської міської ради до Президента України щодо нагородження міста Бидгощ (Республіка Польща) та міста Валмієра (Латвійська Республіка) почесною відзнакою «Місто-рятівник»
 
Ми, депутати Черкаської  міської ради, з метою відзначення виявлених жителями міста іноземних держав гуманізму, милосердя, солідарності з українським народом у відстоюванні ідеалів свободи, миру та демократії, а також підтримки нашої держави у захисті її незалежності та суверенітету під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України, звертаємося до Вас, шановний пане Президенте, з проханням щодо нагородження наших міст-побратимів Бидгоща (Республіка Польща) та Валмієри (Латвійська Республіка) почесною відзнакою «Місто- рятівник».
У цей тяжкий період агресії з боку російської федерації нашому місту активно допомагають жителі і влада іноземних держав. Першу і дуже необхідну допомогу для Черкаської громади надали польське місто Бидгощ та латвійське місто Валмієра, які прийняли велику кількість громадян України з нашого міста та інших громад нашої країни, забезпечили їх усім необхідним, проявляючи сердечну турботу про них.
Від громад Бидгоща та Валмієри до Черкас неодноразово надходила гуманітарна допомога. Серед іншого, доставляли продукти харчування, засоби гігієни, одяг, ліки, медичні та санітарно-гігієнічні засоби. Разом із цим, від польських партнерів Черкаси отримали необхідне обладнання для наших захисників.
 За рахунок фінансової допомоги, наданої громадою міста Бидгощ, було придбано медичне обладнання, що дозволило суттєво підвищити рівень медичних послуг та забезпечити найбільш оптимальні та безпечні умови роботи.
Крім того, неурядова організація Асоціація друзів Бидгоща провела публічний збір коштів для своїх міст-партнерів в Україні.  За ці кошти планується закупити обладнання для технічного підсилення одного з комунальних підприємств критичної інфраструктури.
Враховуючи складну ситуацію в енергетичній галузі України, місто-побратим Валмієра (Латвійська Республіка) надіслало Черкасам дизельний генератор потужністю 40 кіловат. Його встановили в одній з найбільших черкаських шкіл для потреб цього навчального закладу та пункту незламності, розташованого тут.
Черкаська міська громада високо цінує солідарність і допомогу з боку громад  міст – побратимів та вдячна за їх підтримку, тож пропонуємо присвоїти почесну відзнаку «Місто-рятівник» місту Бидгощ (Республіка Польща) та місту Валмієра (Латвійська Республіка).
 
Від імені Черкаської міської ради
Секретар міської ради
     
 
   
          Юрій  ТРЕНКІН