ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXV

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому з пропозиціями

Дата прийняття:

26.01.2023

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 35-14
Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 06.04.2021 № 5-20 «Про затвердження Програми боротьби з карантинними бур’янами у м. Черкаси на 2021-2027 роки», а саме:

 
                          
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Тридцять  п`ята  сесія
 РІШЕННЯ
                 
Від 26.01.2023   №  35-14          
        м.Черкаси            
               
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 06.04.2021 № 5-20 «Про затвердження Програми боротьби з карантинними бур’янами у м. Черкаси на 2021-2027 роки»          
               
Відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою зменшення площі зараження карантинними бур’янами на території міста , Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

 1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 06.04.2021  № 5-20 «Про затвердження Програми боротьби з карантинними бур’янами у м. Черкаси на 2021-2027 роки», а саме:
1.1. Розділ 1 Програми викласти в наступній редакції:
«Програма боротьби з карантинними бур’янами на території міста, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, безгосподарських земельних ділянках (далі – Програма) розроблена відповідно до вимог Законів України «Про карантин рослин», «Про благоустрій населених пунктів», «Про захист рослин», наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105 «Про затвердження Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України» та наказу Міністерства аграрної політики України від 27.01.2005 № 40 «Про затвердження Інструкції з виявлення, локалізації та ліквідації вогнищ карантинних бур’янів», постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 № 1147 «Про затвердження Переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів».
Програмою передбачається здійснення комплексу заходів з благоустрою, направлених на локалізацію та ліквідацію вогнищ небезпечних карантинних бур’янів – амброзії полинолистої, череди волосистої, соняшника каліфорнійського, соняшника війчастого, стриги, гірчака рожевого, пасльону каролінський, пасльону лінійнолистого, іпомеї ямчастої та інших видів на території міста, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, безгосподарських земельних ділянках.
Необхідність розробки Програми викликана відсутністю комплексної системи боротьби з карантинними бур’янами, які набули значного поширення на території міста, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, безгосподарських земельних ділянках і негативно впливають на довкілля. Програма спрямована на розв’язання проблеми поширення цих бур’янів, посилення контролю за суб’єктами господарювання, підприємствами та установами усіх форм власності щодо вжиття ними заходів боротьби з карантинними бур’янами.»
1.2. Розділ 4 Програми викласти в наступній редакції:Мета Програми полягає у проведенні комплексу заходів із локалізації та ліквідації вогнищ карантинних бур’янів, приведенні в належний фітосанітарний, екологічний та естетичний стан території міста, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, безгосподарських земельних ділянках, забезпеченні контролю за виконанням заходів проти карантинних бур’янів підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, посадовими особами та громадянами.»
1.3. Розділ 6 Програми викласти в наступній редакції:«На першому етапі (2021— 2024 рр.) передбачається знищення карантинних бур'янів на 70% від всієї площі зараження. На другому етапі (2025-2027 рр.) передбачається довести знищення карантинних бур`янів до 90%.»
1.4.  Абзац перший розділу 10 Програми викласти в наступній редакції:
«зменшення площі зараження карантинними бур’янами на території міста, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, безгосподарських земельних ділянках на 90%.»
 1.5.   Результативні показники, що характеризують виконання Програми,  викласти в наступній редакції (додаток 1).
 1.6.   Додаток до Програми «Заходи щодо виконання Програми боротьби з карантинними бур’янами у м. Черкаси на 2021 – 2027 роки» викласти в наступній редакції (додаток 2).
2.     Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора – начальника управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального комплексу Сергія Отрешка та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Руслан Батир).
 
                 
Секретар міської ради     Юрій  ТРЕНКІН
 
 

ДОДАТКИ

1 35-14 26.01.2023 додатки.pdf Переглянути