ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому з пропозиціями

Дата прийняття:

18.08.2022

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    35
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 28-53
Про продаж на земельних торгах  права оренди земельної ділянки площею 0,1683 га по вул. Зелінського (біля буд. 1/4) та затвердження умов проведення земельних торгів

                         
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
      Двадцять  восьма  сесія      
       РІШЕННЯ      
                 
Від 18.08.2022   №  28-53          
        м.Черкаси            
               
Про продаж на земельних торгах  права оренди земельної ділянки площею 0,1683 га по пров. Зелінського (біля буд. 1/4) та затвердження умов проведення земельних торгів          
               
 З метою виконання завдань по наповненню бюджету міста, враховуючи інвестиційну привабливість земельної ділянки, розроблений проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, рішення Черкаської міської ради від 02.09.2021 № 9-81 та від 09.11.2021 № 13-20, витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку № НВ-2600271782022 від 23.06.2022 та витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 22.07.2021 № 10678-01-25, ст. ст. 135, 136, 141 та 186-1 Земельного кодексу України, статті 6 та 16 Закону України «Про оренду землі», відповідно до ст.26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної форми власності площею 0,1683 га по пров. Зелінського (біля буд. 1/4), право оренди якої пропонується для продажу  на земельних торгах (у формі аукціону) для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.Кадастровий номер земельної ділянки 7110136400:02:016:0065.
2. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,1683 га по пров. Зелінського (біля буд. 1/4), кадастровий номер земельної ділянки 7110136400:02:016:0065.
3. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради: 
3.1. Укласти договір про організацію та проведення земельних торгів.
3.2. Провести земельні торги відповідно норм чинного законодавства з продажу лота - права оренди земельної ділянки, зазначеної в п.1 цього рішення, та затвердити умови проведення земельних торгів, а саме:
3.2.1. Земельну ділянку віднести до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (код КВЦПЗ – 11.02).
3.2.2.Відповідно до витягу з містобудівної документації  міста Черкаси та визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 22.07.2021 №10678-0125 та містобудівної документації "Внесення змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 №5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території промислових підприємств (розміщення виробничої бази підприємств II класу шкідливості, що потребують максимальну санітарно-захисну зону 500 м).  Містобудівні потреби відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси. 
На вищезазначену земельну ділянку відсутні містобудівні обмеження.
Застереження:
  • підтоплені території з підвищеним рівнем ґрунтових вод (0,5-3,0 м), необхідність заходів проти підтоплення ґрунтовими водами;
  • передбачити проїзд до земельної ділянки з урахуванням законних інтересів суміжних землекористувачів.
3.2.3.Встановити  стартовий  розмір річної орендної плати за земельну ділянку, зазначену в п.1 цього рішення, у розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
3.2.4.Строк оренди земельної ділянки – 49 років.
4. Затвердити проект договору оренди землі (додаток).
5. Зобов’язати Переможця земельних торгів:
5.1. Виконати всі умови проведення земельних торгів відповідно до вимог чинного законодавства.
5.2. Здійснити оплату за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на земельних торгах, а також суму витрат на підготовку лота до продажу у порядку та строки, які визначені чинними законодавством.
5.3. Укласти договір оренди землі між Черкаською міською радою (організатором земельних торгів) і переможцем торгів в установленому законодавством порядку, після підписання якого два примірника оригіналу договору залишаються у організатора земельних торгів  до моменту здійснення повної сплати коштів за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на земельних торгах, а також суму витрат на підготовку лота до продажу у порядку та строки, які визначені чинними законодавством, та до проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки.  Подання документів для державної реєстрації права оренди земельної ділянки здійснюється виключно уповноваженою особою Черкаської міської ради (організатора земельних торгів). Довідка департаменту фінансової політики Черкаської міської ради про повну сплату коштів в строки, визначені чинним законодавством та відповідним договором оренди землі, разом з договором оренди землі є підставою для державної реєстрації відповідного речового права переможця земельних торгів на земельну ділянку.
5.4. Право на земельну ділянку, набуте за результатами проведення земельних торгів, виникає з дня державної реєстрації такого права в порядку, встановленому законом.
5.5. У зоні проходження інженерних комунікацій вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечити безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних комунікацій, та врахувати законні інтереси суміжних землекористувачів.
6. Доручити уповноваженим особам, згідно рішення Черкаської міської ради від 09.11.2021 № 13-20, бути представниками від Черкаської міської ради на земельних торгах та за результатами проведення земельних торгів підписувати протокол земельних торгів, укладати від імені Черкаської міської ради договір оренди землі, право на яку виставляється на земельні торги.
7. Контроль за  укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування департаменту архітектури та  містобудування Черкаської міської ради.
8. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
9. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування  Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
                 
Міський голова      Анатолій БОНДАРЕНКО                

ДОДАТКИ

1 28-53 18.08.22 додаток.pdf Переглянути