ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому з пропозиціями

Дата прийняття:

23.06.2022

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 26-36
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою на по вул. Припортовій (вздовж будинків №38, 40 та 42) (сквер «Подих Дніпра»)

                          
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
      Двадцять  шоста  сесія      
      РІШЕННЯ      
                 
Від 23.06.2022   №  26-36          
        м.Черкаси            
               
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою на по вул. Припортовій (вздовж будинків №38, 40 та 42) (сквер «Подих Дніпра»)          
               
Розглянувши заяву КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 09.07.2010 № 5-809 «Про створення скверів «Подих Дніпра» та «Сквер дружби», рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 18.04.2017 № 383 «Про затвердження акту постановки скверу «Подих Дніпра» в мікрорайоні «Митниця» на баланс КП «Дирекція парків Черкаської міської ради», відповідно до якого майновий комплекс сквер «Подих Дніпра» перебуває в господарському віданні комунального підприємства «Дирекція паків» Черкаської міської ради, рішення Черкаської міської ради від 12.03.2020 № 36-55/VII «Про території та об’єкти природно-заповідного фонду області», витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 26.05.2022 № 01-06/12600, відповідно до статей 12, 79-1, 83, 92, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ – 21368856) дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,4000 га в постійне користування по вул. Припортовій (вздовж будинків № 38, 40 та 42) під парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Подих Дніпра».
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки (територія багатоквартирної забудови (17%) та із розміщенням в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та із правом проїзду та проходу.
2. В процесі здійснення заходів із землеустрою необхідно врахувати нормативні розміри охоронних зон та обмежень у їх використанні, що встановлені чинним законодавством та повідомити про такі обмеження замовника і балансоутримувача інженерних мереж, інформацію про що зазначити у документації із землеустрою.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
 
                 
Секретар міської ради                        Юрій  ТРЕНКІН