ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVIII

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

03.02.2022

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    38
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

РІШЕННЯ: № 18-10
Про Звернення Черкаської міської ради до голови та депутатів Черкаської обласної ради щодо результатів конкурсу на посаду директора Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка Черкаської обласної ради

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Вісімнадцята   сесія
РІШЕННЯ
Від 03.02.2022   №  18-10
      м.Черкаси
Про Звернення Черкаської міської ради до голови та депутатів Черкаської обласної ради щодо результатів конкурсу на посаду директора Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка Черкаської обласної ради
Відповідно до статей 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Направити Звернення Черкаської міської ради до голови та депутатів Черкаської обласної ради щодо результатів конкурсу на посаду директора Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради (додається).
 
 
 
Секретар міської ради                Юрій  ТРЕНКІН
 
 
Голові та депутатам Черкаської обласної ради
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
Черкаської міської ради щодо результатів конкурсу на посаду директора Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради
 
Нещодавно відбувся конкурс на посаду директора Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, результати якого викликали значний резонас в місті Черкаси.
В результаті проведення конкурсу з 6 кандидатів, що претендували на цю посаду, шістьма з дев’яти членів комісії було підтримано кандидатуру Паскалова Р.Л. 
Виходячи з його резюме, він не має фахової профільної освіти та чіткого бачення розвитку театру. В Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі потрібно працювати та показувати результати, ставити цікаві вистави, підвищувати рівень культури жителів Черкас та Черкаської області. Врешті-решт, своїми успішними виїзними гастролями популяризувати місто Черкаси в Україні та за її межами. Більше того, Паскалов Р.Л. не володіє державною українською мовою.
Чим керувалась конкурсна комісія, допускаючи до участі кандидата на посаду директора театру,  що не володіє українською мовою та не немає відповідної кваліфікації, не відомо.
Враховуючи соціальну значимість цього питання, ми, як депутати Черкаської міської ради, не маємо право залишатись осторонь цієї проблеми. Тоді, коли театр було знищено вогнем, Черкаська міська рада виділила посильну допомогу у розмірі 5 мільйонів гривень на ремонт. Тепер, коли потрібна наша допомога та підтримка творчому колективу театру, ми так само не маємо стояти осторонь!
         Саме тому, звертаємось до голови Черкаської обласної ради та депутатів Черкаської обласної ради  з наступними проханнями:
1. Не підтримувати призначення Руслана Лукіча Паскалова на посаду директора КЗ "Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка" Черкаської обласної ради.
2. Скасувати результати проведеного конкурсу та призначити новий конкурс.
3. Створити нову конкурсну комісію.
4. Забезпечити максимальну прозорість та публічність обрання членів конкурсної комісії та проведення нового конкурсу.
 
Від імені Черкаської міської ради          
 
Секретар міської ради                                                           Юрій  ТРЕНКІН