ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LI

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому з пропозиціями

Дата прийняття:

18.01.2024

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 51-113
Про включення до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону) земельної ділянки по вул. Верхній Горовій, 49, надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки

               
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
П’ятдесят  перша  сесія
 РІШЕННЯ
                 
Від 18.01.2024   №  51-113          
        м.Черкаси            
                 
Про включення до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону) земельної ділянки по вул. Верхній Горовій, 49, надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки          
               
З метою виконання завдань по наповненню бюджету розвитку міста Черкаси, враховуючи заяву від 12.10.2023 № 11918-2, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб № 11918-2 від 30.11.2023, відповідно до статей 12, 134-139 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Включити до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), земельну ділянку орієнтовною площею 0,0024 га по вул. Верхній Горовій, 49 для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
2. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0024 га по вул. Верхній Горовій, 49 для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб № 11918-2 від 30.11.2023 та містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території реконструкції та впорядкування садибної забудови. Містобудівні потреби відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси. Неможливо здійснити будівництво будівель та споруд враховуючи вимоги державних будівельних норм. На вищезазначену земельну ділянку наявні містобудівні обмеження:
-         об’єднана зона охорони пам’яток археології;
-         зона пам’ятки археології «Середньовічні Черкаси»;
-         заповідна територія «Черкаські берегові схили»;
-         зона регулювання забудови;
-         зона рятівних археологічних досліджень;
-         невідповідність вимогам ДБН;
-         право проходу та проїзду.
Застереження: рекомендація щодо врахування законних інтересів суміжних землекористувачів. Заборона на будівництво – відповідно  до п. 6.1.32 ДБН 2.2-12:2019 «Планування та забудова територій» граничний розмір площі земельних ділянок, які надаються громадянам для нового житлового будівництва, має становити не менше 500м2 для індивідуальної житлової забудови.
3. Після виконання пункту 2 цього рішення доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради замовити проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки орієнтовною площею 0,0024 га по вул. Верхній Горовій, 49 для обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) для подальшого продажу у власність на конкурентних засадах (на земельних торгах).
4. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради укласти відповідні договори на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та на проведення експертної грошової оцінки.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Роман Моторний).
 
                 
Секретар міської ради     Юрій ТРЕНКІН