ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Казарян Нарек Петросович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLII

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

13.07.2023

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

РІШЕННЯ: № 43-44
Про звернення Черкаської міської ради до голови Служби Безпеки України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України щодо жорстких та невмотивованих дій правоохоронців до одних із лідерів аграрного ринку Черкащини СТОВ «Воля» та ТОВ «Золотоніський бекон»

          
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Сорок третя сесія
 РІШЕННЯ
Від 13.07.2023   №  43-44
      м.Черкаси
Про звернення Черкаської міської ради до голови Служби Безпеки України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України щодо жорстких та невмотивованих дій правоохоронців до одних із лідерів аграрного ринку Черкащини СТОВ «Воля» та ТОВ «Золотоніський бекон»
Відповідно до статті 25, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Направити звернення Черкаської міської ради голові Служби Безпеки України, Генеральному прокурору України, Міністру внутрішніх справ України щодо жорстких та невмотивованих дій правоохоронців до одних із лідерів аграрного ринку Черкащини СТОВ «Воля» та ТОВ «Золотоніський бекон» (додається).
 
 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
  
Голові Служби Безпеки України
 Василю Малюку
 
Генеральному прокурору України Андрію Костіну
 
Міністру внутрішніх справ
Ігорю Клименко
 
Звернення Черкаської міської ради
щодо жорстких та невмотивованих дій правоохоронців до одних із лідерів аграрного ринку Черкащини СТОВ «Воля» та ТОВ «Золотоніський бекон»
 
Ми, депутати Черкаської міської ради, звертаємося до Вас із інформуванням про загрозу погіршення інвестиційного клімату в країні та дискредитації системи реалізації державної влади збоку окремих представників правоохоронних органів по відношенню до соціально-відповідального бізнесу Черкащини.
Мова іде про неадекватно жорсткі та невмотивовані дії правоохоронців щодо одних з лідерів аграрного ринку Черкащини СТОВ “Воля” та ТОВ “Золотоніський бекон”.
Зокрема, о 7-ій ранку, 7 липня біля сотні правоохоронців організували маски-шоу в житлових приміщеннях власників і директорів підприємств, а також офісних приміщеннях. Приводом стала кримінальна справа, в якій правоохоронці проводять досудове розслідування можливим, на їх думку, зловживанням із коштами Державної програми підтримки агропромислового комплексу. Мова іде про часткове відшкодування інвестицій у створення нових об’єктів аграрного ринку. У рамках цієї програми інвестори цих підприємств збудували нові високотехнологічні підприємства у галузі овочівництва та тваринництва, створили сотні нових робочих місць, що вже призвело до збільшення надходжень до місцевих та державних бюджетів у вигляді податків. Діяльність підприємств компаній СТОВ “Воля” та ТОВ “Золотоніський бекон” завжди були взірцем ефективної взаємодії локального бізнесу та держави. Особливо показовою була ефективна співпраця у рамках державних цільових програм підтримки аграрного бізнесу.
Разом з цим, правоохоронці, не розібравшись у ситуації не тільки вдалися до вилучення документації, але і до блокування рахунків підприємств. У свою чергу це призведе до зриву їх роботи. Десятки тисяч поголів’я можуть не отримати необхідні корми. Сотні гектарів агропродукції не будуть вчасно оброблені. Буде відключена система зрошення та фертигації овочів та фруктів. Не будуть виплачені заробітні платні.
Крім того, цим рішенням фактично зривається інвестиційний план добудови нового сучасного, екологічного та найпотужнішого в східній Європі підприємства з переробки проса та виробництва пшона – ТОВ «Грюнвег», засновником якого є ТОВ «Золотоніський бекон». Завод мав бути запущений до кінця серпня, якраз під сезон збору проса. Заморожування його здачі призведе до суттєвих втрат, в тому ж числі і щодо іноземних партнерів.
Керівництво та власники цих підприємств готові співпрацювати з правоохоронцями та надавати всю необхідну інформацію за першим запитом правоохоронців. Так само, як відбувалось завжди. Рішення щодо блокування рахунків є не правовим, неадекватно та невиправдано жорстоким, і таким, що матиме серйозні наслідки як для самих підприємств, так і для держави в цілому. Адже найпершим страждатиме саме репутація держави, яка не змогла захистити вітчизняних соціально відповідальних інвесторів.
Хочемо наголосити, що підприємства СТОВ “Воля”, ТОВ “Золотоніський бекон”, ТОВ «Грюнвег» є прикладом соціальної відповідальності в регіоні. Керівництво і власники активно підтримують волонтерський рух. Із початку повномасштабного вторгнення було надано допомогу ЗСУ та ВПО на суму більше ніж 30 млн. грн.
Просимо Вас втрутитись у цю ситуацію та підтримати український бізнес, який під час війни не тільки продовжує свою роботу, але і знаходить можливість інвестувати у нові виробництва та створення нових робочих місць.
 
З повагою
 
Від імені Черкаської міської ради
 
Міський голова                                                     Анатолій БОНДАРЕНКО