ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Кудактін Сергій Вікторович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLII

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

13.07.2023

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

РІШЕННЯ: № 43-42
Про звернення Черкаської міської ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості повернення перевірок і штрафів для малого і середнього бізнесу під час війни

          
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Сорок третя сесія
 РІШЕННЯ
Від 13.07.2023   №  43-42
      м.Черкаси
Про звернення Черкаської міської ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості повернення перевірок і штрафів для малого і середнього бізнесу під час війни
Відповідно до статті 25, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Направити звернення Черкаської міської ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості повернення перевірок і штрафів для малого і середнього бізнесу під час війни (додається).
 
 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
  
Верховній Раді України
 
Кабінету Міністрів України
 
 
 
Звернення Черкаської міської ради
щодо неприпустимості повернення перевірок і штрафів для малого і середнього бізнесу під час війни
 
Урядовий законопроект №8401 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»,  прийнятий 30 червня, - це спроба повернути Україну на шлях вседозволеності перевіряючих органів, і безправ’я підприємців та створення перешкод для бізнесу.
Незважаючи на те, що низку драконівських норм було відтерміновано, цей документ посилає негативний сигнал українським і іноземним інвесторам.
Ми маємо захистити малий і середній бізнес, який створює робочі місця, дозволяючи українцям отримувати зарплату, а не соціальну допомогу від держави.
Натомість ухвалений законопроект свідчить про протилежне.
Ми не забули заяви Данила Гетманцева, який порівнював український бізнес із гускою, яку потрібно «общипувати». І судячи з проекту №8401, влада дотримуються схожих підходів до українського бізнесу.
Закликаємо повернути Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (проект №8401) до Верховної Ради України.
Закликаємо доопрацювати документ, аби він слугував підтримці української економіки, а не її руйнуванню.
Просимо від держави не застосовувати до приватних підприємців і малих підприємств штрафів і перевірок – як мінімум, до кінця війни.
Просимо не заважати працювати мільйонам українських підприємців. Не заважати їм створювати робочі місця і сплачувати зарплати та платити податки.
Тільки це може гарантувати сплату податків і наповнення державного і місцевих бюджетів.
 
 
Від імені Черкаської міської ради
 
 
Міський голова                                                    Анатолій БОНДАРЕНКО