ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Майборода Любов Володимирівна

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLII

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

13.07.2023

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

РІШЕННЯ: № 43-41
Про звернення Черкаської міської ради до Міністерства освіти і науки України щодо отримання коштів  освітньої субвенції Черкаською приватною загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів «Софія»

          
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Сорок третя сесія
 РІШЕННЯ
Від 13.07.2023   №  43-41
      м.Черкаси
Про звернення Черкаської міської ради до Міністерства освіти і науки України щодо отримання коштів  освітньої субвенції Черкаською приватною загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів «Софія»
Відповідно до статті 25, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Направити звернення Черкаської міської ради до Міністерства освіти і науки України щодо отримання коштів  освітньої субвенції Черкаською приватною загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів «Софія». (додається).
 
 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
 
Міністерству освіти і науки України
 
 
Звернення Черкаської міської ради
щодо отримання коштів  освітньої субвенції Черкаською приватною
загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів «Софія»
 
Звертаємось до Вас з проханням вирішити питання щодо отримання коштів освітньої субвенції Черкаською приватною загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів «СОФІЯ», адреса: вул. Дорошенка, 4, м. Черкаси.
За інформацією директора школи Наталії Євтушенко від 07.06.2023 № 62, в школі навчається 84 учні, працює 17 педагогічних  працівників. Протягом 2019-2022 років заклад отримував освітню субвенцію, яка входила в розрахунок річного бюджету закладу, орієнтовно 900000грн., що становить третину від щорічного кошторису закладу.
У 2023 році розподіл освітньої субвенції затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 № 1472 «Деякі питання розподілу обсягу освітньої субвенції на 2023 рік». Дані щодо контингенту учнів МОН вивантажувалися із системи «АІКОМ». Проте, по технічним причинам не було забезпечено своєчасне внесення даних щодо контингенту учнів у систему. Тому МОН при розрахунку обсягу освітньої субвенції для обласного бюджету Черкаської області врахував контингент учнів  без даних по  закладу.
         20 січня 2023 року школа надала до департаменту освіти Черкаської міської ради пояснювальну записку про відсутність даних про контингент учнів у жовтні 2022 року в ПАК «АІКОМ» та надала заяву на отримання субвенції з пакетом документів.
        Проте, станом на 13.07.2023 питання залишається невирішеним. Школа має заборгованість по заробітній платі та борг за використання газу у лютому-березні; відсутня можливість відправити працівників у чергову відпустку. З метою виплати заборгованості по заробітній платі, школа була змушена  25 квітня 2023 взяти поворотну фінансову допомогу сумі 250 тисяч грн.
Просимо Вас втрутитись у ситуацію щодо отримання освітньої субвенції  Черкаською приватною загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів «Софія».
 
З повагою
 
Від імені Черкаської міської ради
 
 
Міський голова                                                          Анатолій БОНДАРЕНКО