ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLV

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому з пропозиціями

Дата прийняття:

17.08.2023

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 45-60
Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на конкурентних засадах (на земельних торгах), та надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Гагаріна (витяг від 05.07.2023 № 5238) та про проведення експертної грошової оцінки

               
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Сорок  п’ята  сесія
 РІШЕННЯ
                 
Від 17.08.2023   №  45-60          
        м.Черкаси            
                 
Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на конкурентних засадах (на земельних торгах), та надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Гагаріна (витяг від 05.07.2023 № 5238) та про проведення експертної грошової оцінки          
               
З метою виконання завдань по наповненню бюджету розвитку міста Черкаси, враховуючи службову записку від 11.07.2023 № 5633, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 05.07.2023                    № 5238, відповідно до статей 12, 134-139 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Включити до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на конкурентних засадах (на земельних торгах), земельну ділянку орієнтовною площею 0,1300 га по вул. Гагаріна для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування (КВЦПЗ-03.08).
  2. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1300 га по вул. Гагаріна для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування (КВЦПЗ-03.08).
Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 05.07.2023 № 5238 та містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території громадських закладів. Містобудівні потреби відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси. На вищезазначену земельну ділянку наявні містобудівні обмеження:
  • зона регулювання забудови;
  • заповідна територія «Черкаські берегові схили»;
  • об’єднана зона охорони пам’яток археології;
  • зона городищ зарубинецької культури;
  • зона пам’ятки археології «Середньовічні Черкаси» на частині земельної ділянки;
  • ділянка крутосхилів (ухил поверхні 15% і більше).
Застереження: необхідність проведення укріплення схилів та протизсувних заходів.
  1. Після виконання пункту 2 цього рішення доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради замовити проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки орієнтовною площею 0,1300 га по вул. Гагаріна для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування для подальшого продажу у власність на конкурентних засадах (на земельних торгах).
4. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради укласти відповідні договори на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та на проведення експертної грошової оцінки.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Савін А.О.) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
 
                 
Секретар міської ради     Юрій ТРЕНКІН