ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Кудактін Сергій Вікторович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

18.05.2023

Статус:

Чинний

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

РІШЕННЯ: № 41-56
Про звернення Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України, Національного банку України та Верховної Ради України щодо неприпустимості блокування карток родичів військовослужбовців та волонтерів, які збирають на потреби ЗСУ

                          
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Сорок перша сесія
 РІШЕННЯ
                 
Від 18.05.2023   №  41-56          
        м.Черкаси            
               
Про звернення Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України, Національного банку України та Верховної Ради України щодо неприпустимості блокування карток родичів військовослужбовців та волонтерів, які збирають на потреби ЗСУ          
               
Відповідно до статті 25, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Направити звернення Черкаської міської ради Кабінету Міністрів України, Національному банку України та Верховній Раді України щодо неприпустимості блокування карток родичів військовослужбовців та волонтерів, які збирають на потреби ЗСУ (додається).
 
 
                 
Секретар міської ради     Юрій  ТРЕНКІН
 
 
 
 
Кабінету Міністрів України
 
Національному банку України
 
Верховній Раді України
 
 
Звернення
Черкаської міської ради щодо неприпустимості блокування карток родичів військовослужбовців та волонтерів, які збирають на потреби ЗСУ
 
Понад рік триває повномасштабне вторгнення і волонтери щодня допомагають ЗСУ. І попри законодавче врегулювання багатьох питань люди й досі зіштовхуються з такою проблемою, як блокування карток «з метою безпеки».
Заморожують рахунки родин, які збирають на операцію пораненому військовослужбовцю, чи волонтерам, які допомагають ЗСУ та ВПО. Банки пояснюють це тим, що невідомі джерела надходжень та напрямки витрати і вимагають підтвердження законності коштів. Самі банкіри підтверджують, що якщо клієнт не зможе довести джерела надходження великих сум, то розблокувати картку буде нереально.
При публічних зборах надати такі підтвердження фактично нереально, адже за добу донати можуть надійти і від тисячі людей.
Люди потрапляють у ситуацію, що гроші на лікування військового, чи закупівлю обладнання для ЗСУ є, а фактично скористатися ними неможливо. І якщо великі благодійні фонди мають механізми вирішення подібних питань, то невеликі волонтерські організації, чи родини військовослужбовців – не мають жодних.
Ми, депутати Черкаської міської ради просимо врегулювати питання з надходженням та використанням у благодійних цілях коштів. Адже, як показала практика, реєстрація у базі волонтерів є тривалою й не гарантує відсутність проблем з рахунками.
Слава Україні! Слава ЗСУ!
 
 
 
Від імені Черкаської міської ради
 
 
Секретар міської ради                                                            Юрій ТРЕНКІН