ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Управління цивільного захисту

Доповідач:

Управління цивільного захисту

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

20.02.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 878-9-рд
Про затвердження Статуту комунальної установи «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» в новій редакції

              Проєкт рішення
             878-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про затвердження Статуту комунальної установи «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» в новій редакції          
               
                 
Керуючись пунктом 5 статті 57, статтею 78 Господарського Кодексу України, згідно зі статтями 25 та 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою приведення Статуту комунальної установи у відповідність з вимогами чинного законодавства та можливості утримання в належному стані споруд цивільного захисту населення
ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Статут комунальної установи «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» в новій редакції згідно з додатком.
2. Директору комунальної установи «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба», Микитченку С.В. здійснити реєстрацію Статуту у встановленому порядку.
3. Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 01.12.2022 № 33-33 «Про затвердження Статуту комунальної установи «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба».
4. Контроль за виконанням рішення покласти на управління цивільного захисту (Панченко Ю.В.).
 
 
                 
Міський голова   Анатолій БОНДАРЕНКО
 
  
Пояснювальна записка до
проекту рішення «Про затвердження Статуту комунальної установи «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба»  в новій редакції»
 
 
З метою приведення у відповідність Статуту комунальної установи «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» до вимог чинного законодавства та необхідності зміни органу управління у зв’язку з прийняттям рішення Черкаською міською радою «Про утворення управління цивільного захисту Черкаської міської ради та внесення змін до рішень Черкаської міської ради» № 34-35 від 22.12.2022 року управлінням цивільного захисту Черкаської міської ради підготовлено проєкт рішення про внесення змін до Статуту комунальної установи.
Тому, на підставі вищевикладеного, прошу депутатів Черкаської міської ради розглянути та прийняти проект рішення Черкаської міської ради «Про затвердження Статуту комунальної установи «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба»  в новій редакції».
 
 
Начальник  управління цивільного захисту Черкаської міської ради                                                            Юрій ПАНЧЕНКО

 
Порівняльна таблиця внесення змін до Статуту КУ «МКАРС»
 
Поточна редакція Нова редакція
1.2. Засновником Установи є територіальна громада міста Черкаси в особі Черкаської міської ради (надалі Власник).
 
1.3. Органом управління Установи є Департамент житлово-комунального комплексу виконавчого комітету Черкаської міської ради, який діє в межах повноважень відповідно до цього Статуту та Положення про департамент.
 
2.3. -   надання   платних послуг, що не суперечать та не перешкоджають  основній діяльності, у відповідності до ст..134 «Кодексу цивільного захисту України» від 02.10.2012 № 5403-VI
 
3.8. Установа самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис, та в обов’язковому порядку погоджує з Власником. Штатний розпис повинен узгоджуватись на предмет відповідності до розміру бюджетного утримання Установи.
 
 
 
4.5. Відчуження майна Установи здійснюється за погодженням з Власником у порядку, встановленому чинним законодавством України, рішеннями Черкаської міської ради та цим Статутом. Одержані в результаті відчуження зазначеного майна кошти зараховуються до бюджету Черкаської міської територіальної громади і спрямовуються на фінансування заходів передбачених бюджетом розвитку міста.
 
5.3. Директор Установи самостійно вирішує питання діяльності Установи, за винятком тих, що віднесені цим Статутом до компетенції органу управління та (або) Власника.
 
 
 
5.4. Директор Установи:
-          несе повну відповідальність за стан та діяльність Установи;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • затверджує штатний розпис, визначає конкретні розміри посадових  окладів,  тарифних ставок і відрядних розцінок працівникам, а також надбавок, доплат, премій і винагород, в порядку визначеному цим Статутом;
 
 
 
5.6. Власник (виконавчий комітет Власника, Орган управління, галузевий департамент, департамент економічної  та розвитку) має право:
 
6.2. Фонд оплати праці створюється у розмірах, які визначаються згідно з чинним законодавством України та відповідно до штатного розпису.  Джерелом  коштів на оплату праці працівників Установи є кошти  бюджету Черкаської міської територіальної громади. Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижче встановленого законодавством України мінімального розміру заробітної плати.
 


7.3. Установа звітує перед Черкаською міською радою та її виконавчим комітетом про результати фінансово-господарської діяльності за встановленими формами статистичної звітності .
 
 
 



10.5. Ліквідація Установи вважається завершеною, а Установа такою, що припинила свою діяльність з моменту внесення запису про ліквідацію до Єдиного державного реєстру підприємств, установ і організацій.
 
 
1.2. Засновником Установи є Черкаська міська територіальна громада в особі Черкаської міської ради (надалі Власник).
 
1.3. Органом управління Установи є Управління цивільного захисту Черкаської міської ради, який діє в межах повноважень відповідно до цього Статуту та Положення про управління.
 
 
2.3 -    надання   платних послуг, що не суперечать та не перешкоджають  основній діяльності.
 
 
 
3.8. Установа самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис, який в обов’язковому порядку погоджує відповідно до контракту укладеного між міським головою та керівником Установи. Штатний розпис повинен узгоджуватись на предмет відповідності до розміру бюджетного утримання Установи.
 
4.5. Відчуження майна Установи здійснюється за погодженням з Власником у порядку, встановленому чинним законодавством України, рішеннями Черкаської міської ради та цим Статутом. Одержані в результаті відчуження зазначеного майна кошти зараховуються до бюджету Черкаської міської територіальної громади.
 
 
 
5.3. Директор Установи самостійно вирішує питання діяльності Установи, за винятком тих, що віднесені цим Статутом та контрактом укладеним між міським головою та керівником Установи до компетенції органу управління та (або) Власника.
 
5.4. Директор Установи:
-           несе повну відповідальність за стан та діяльність Установи та відповідальність за не виконання або неналежне виконання;
а) доручень міського голови, органу управління підприємством, Черкаської міської ради та її виконавчого комітету;
б) програми соціально-економічного розвитку та інших програм, ухвалених Черкаською міською радою;
б) фінансового плану підприємства;
в) дотримання трудової дисципліни та правил внутрішнього трудового розпорядку на підприємстві підприємства;
г) не отримання або невчасне отримання ліцензій (дозволів), передбачених вимогами чинного законодавства України для проведення відповідної діяльності;
 
-           затверджує штатний розпис та погоджує його відповідно до контракту укладеного між міським головою та керівником Установи, визначає конкретні розміри посадових  окладів,  тарифних ставок і відрядних розцінок працівникам, а також надбавок, доплат, премій і винагород, в порядку визначеному цим Статутом;
 
5.6. Власник (виконавчий комітет Власника, Орган управління, департамент економіки та розвитку) має право:
 
6.2. Фонд оплати праці створюється у розмірах, які визначаються згідно з чинним законодавством України та відповідно до штатного розпису. Джерелом коштів на оплату праці працівників Установи є кошти  бюджету Черкаської міської територіальної громади.
 
 
 
 
 
7.3. Установа звітує перед Черкаською міською радою та її виконавчим комітетом про результати фінансово-господарської діяльності за встановленими формами статистичної звітності у встановлені чинним законодавством та рішеннями виконавчого комітету та Черкаською міськлю радою терміни.
 
 
10.5. Ліквідація Установи вважається завершеною, а Установа такою, що припинила свою діяльність з моменту внесення запису про ліквідацію до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.