ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент економіки та розвитку

Доповідач:

Департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Чинний

Дата:

20.02.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 877-9-рд
Про надання згоди на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади та на баланс КП «Дирекція парків» дитячого інклюзивного майданчика по вул. Хрещатик, 168

             
 
Проєкт рішення
            № 877-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
Про надання згоди на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади та на баланс КП «Дирекція парків» дитячого інклюзивного майданчика по вул. Хрещатик, 168          
               
Розглянувши листи департаменту будівництва Черкаської обласної державної адміністрації (вих. від 22.02.2022 № 136/06.01-7, від 08.02.2023  № 181/05.04), згоду комунального підприємства «Дирекція парків» Черкаської міської ради (вих. від 03.02.2023 № 236-01-15) щодо згоди на прийняття у господарське відання та на баланс КП «Дирекція парків» дитячого інклюзивного майданчика для дітей з особливими потребами, розташованого на території дитячого парку по вул. Хрещатик, 168, керуючись ч. 3 ст. 78, ч. 1 ст.136 Господарського кодексу України, ст. 2 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», п. 30 ст. 26 та п. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:

1. Надати згоду на безоплатну передачу від департаменту будівництва Черкаської обласної державної адміністрації у власність Черкаської міської територіальної громади дитячого інклюзивного майданчика для дітей з особливими потребами, розташованого на території дитячого парку по вул. Хрещатик, 168.
2. Передати безоплатно, з метою подальшої експлуатації, дитячий інклюзивний майданчик для дітей з особливими потребами, розташований на території дитячого парку по вул. Хрещатик, 168 у господарське відання та на баланс комунальному підприємству «Дирекція парків» Черкаської міської ради, як внесок до Статутного капіталу підприємства за вартістю 3 663 026, 99 (три мільйона шістсот шістдесят три тисячі двадцять шість) грн., 99 коп.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради
«Про надання згоди на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади та на баланс КП «Дирекція парків» дитячого інклюзивного майданчика по вул. Хрещатик, 168»
Згідно ч. 3 ст. 78 Господарського кодексу України майно унітарного комерційного підприємства перебуває у комунальній власності і закріплюється за таким підприємством на праві господарського відання (комунальне комерційне підприємство) або на праві оперативного управління (комунальне некомерційне підприємство).
КП «Дирекція парків» Черкаської міської ради згідно п. 1.4 та 1.5 Статуту, що затверджений рішенням Черкаської міської ради від 25.02.2021 № 4-30, є унітарним та комерційним, відповідно до способу утворення.
Відповідно до ч. 1  ст. 136 Господарського кодексу України право господарського відання є речовим правом суб’єкта підприємництва, який володіє, користується і розпоряджається майном, закріпленим за ним власником (уповноваженим ним органом), з обмеженням правомочності розпорядження щодо окремих видів майна за згодою власника у випадках, передбачених Господарським кодексом України та іншими законами.
Згідно ст. 2 ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» - офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Державний реєстр – єдина державна інформаційна система, що забезпечує обробку, збереження та надання відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження.
Прийняття даного проєкту рішення забезпечить реєстрацію речових прав на нерухоме майно – дитячий інклюзивний майданчик для дітей з особливими потребами, розташований на території дитячого парку по вул. Хрещатик, 168 присвоєння йому державного інвентарного номеру та належне утримання.
 
Директор департаменту         Ірина УДОД