ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент житлово-комунального комплексу

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Чинний

Дата:

27.01.2023

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 851-9-рд
Про затвердження Програми співфінансування капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних житлових будинків (крім ОСББ) у місті Черкаси на 2023-2025 роки

              Проект рішення
            № 851-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про затвердження Програми співфінансування капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних житлових будинків (крім ОСББ) у місті Черкаси на 2023-2025 роки          
               
                 
З метою задоволення потреб власників житла щодо умов проживання та прискорення процесу і збільшення обсягів капітальних ремонтів будинків, згідно з пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 91 Бюджетного кодексу України, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити звіт про виконання Програми співфінансування капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних житлових будинків (крім ОСББ) у місті Черкаси на 2019-2022 роки (додаток 1).
2. Затвердити Програму співфінансування капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних житлових будинків (крім ОСББ) у місті Черкаси на 2023-2025 роки (додаток 2).
3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
 
                 
                 
Міський голова             Анатолій  БОНДАРЕНКО
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради Про затвердження
Програми співфінансування капітального ремонту та реконструкції
багатоквартирних житлових будинків (крім ОСББ)
у місті Черкаси на 2023-2025 роки
 
Відповідно до частини 2 статті 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» власники квартир у багатоквартирному будинку є співвласниками всіх допоміжних приміщень будинку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки майна у будинку. Витрати на утримання житлового фонду  періодично зростають. Кількість і якість комунальних послуг, які надають комунальні підприємства, не завжди відповідають вимогам. Для кращого задоволення потреб власників житла щодо умов проживання та прискорення процесу і збільшення обсягів капітальних ремонтів будинків пропонується створити механізм проведення капітальних ремонтів багатоквартирних будинків (крім ОСББ) у нашому місті на умовах співфінансування.
Залучення коштів власників житла не тільки підвищить фінансові можливості щодо проведення ремонтних робіт, але й стимулюватиме господарське ставлення мешканців до спільного майна, його утримання і збереження.
Сприяння здійсненню поліпшення, капітального ремонту житлових будинків незалежно від форми управління сприятиме покращенню стану багатоквартирних будинків міста,  подальшому зменшенню використання енергоресурсів у будинках.
Враховуючи зазначене, пропонуємо підтримати на сесії проект рішення Черкаської міської ради Про затвердження програми співфінансування капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних житлових будинків (крім ОСББ) у місті Черкаси на 2023-2025 роки.
 
В.о. директора департаменту                                                        Сергій ОТРЕШКО
 
 
 
 
 
 
 
 

ДОДАТКИ

1 851-9-рд 27.01.23 додатки.pdf Переглянути
2 851-9-рд 27.01.23 Експертний висновок.pdf Переглянути