ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент житлово-комунального комплексу

Доповідач:

департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

03.11.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 749-9-рд
Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» в новій редакції

 
              Проект рішення  
            № 749-9-рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                   
Про затвердження Статуту
комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» в
новій редакції
         
                 
                   
Керуючись пунктом 5 статті 57, статтею 78 Господарського Кодексу України, згідно зі статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» від 03.11.2022 № 4264/09 (вх. №16551-01-20 від 03.11.2022),  з метою збільшення розміру статутного капіталу, приведення Статуту комунального підприємства у відповідність з вимогами чинного законодавства, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити розмір статутного капіталу комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» у розмірі 156 527 135 грн. 06 коп. (сто п’ятдесят шість мільйонів п’ятсот двадцять сім тисяч сто тридцять п’ять гривень, 06 копійок).
2.  Затвердити Статут комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» в новій редакції згідно з додатком.
3. Директору комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» Сухарькову І.В. здійснити реєстрацію Статуту у встановленому порядку.
4. Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради здійснити внесок до статутного капіталу комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради грошовими коштами в сумі 41 910 000 грн. (сорок один мільйон дев’ятсот десять тисяч гривень) на розрахунковий рахунок комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в банку.
5. Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 01.10.2020 № 2-6375 «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради в новій редакції».
6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Отрешко С.В.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
 
                   
                   
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО  

 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м. Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 45-21-32
 
 




 
Пояснювальна записка до
Проекту рішення «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» в новій редакції»
 
 
 
З метою приведення у відповідність Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради до вимог чинного законодавства та розглянувши лист підприємства від 11.02.2021 №462/12 щодо необхідності доповнення повноважень підприємства у частині проведення лабораторних досліджень та необхідності посилення контролю Черкаської міської ради над його діяльністю, департаментом житлово-комунального комплексу підготовлено проект рішення про внесення змін до Статуту комунального підприємства.
Тому на підставі наведеного вище, прошу розглянути та прийняти депутатів Черкаської міської ради проект рішення Черкаської міської ради «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради» в новій редакції»
 
 
 
Директор департаменту                                                                     О.О. Яценко
 
 

 
Порівняльна таблиця внесення змін до Статуту КП «Черкасиводоканал»
 
Поточна редакція Нова редакція
3.9.  Підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.
 
 
 
4.2  Статутний капітал Підприємства становить  114  617 135, 06 грн (сто чотирнадцять мільйонів шістсот сімнадцять  тисяч сто тридцять п’ять  гривень, 06 коп.)
 
 
5.3.  Директор Підприємства самостійно вирішує питання діяльності Підприємства, за винятком тих, що віднесені цим Статутом до компетенції Органу управління та (або) Власника.
 
 
 
5.4. Директор Підприємства:
-          несе повну відповідальність за стан та діяльність Підприємства;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Затверджує штатний розпис, визначає конкретні розміри посадових  окладів,  тарифних ставок і відрядних розцінок працівникам, а також надбавок, доплат, премій і винагород;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3.9. Підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис, який в обов’язковому порядку погоджує відповідно до контракту укладеного між міським головою та керівником підприємства.
4.2.        Статутний капітал Підприємства становить  156 527 135 грн. 06 коп. (сто п’ятдесят шість мільйонів п’ятсот двадцять сім тисяч сто тридцять п’ять гривень, 06 копійок).
 
5.3. Директор Підприємства самостійно вирішує питання діяльності Підприємства, за винятком тих, що віднесені цим Статутом та контрактом укладеним між міським головою та керівником Підприємства до компетенції Органу управління та (або) Власника.
 
5.4. Директор Підприємства:
-           несе повну відповідальність за стан та діяльність Підприємства та відповідальність за не виконання або неналежне виконання;
а) доручень міського голови, органу управління підприємством, Черкаської міської ради та її виконавчого комітету;
б) програми соціально-економічного розвитку та інших програм, ухвалених Черкаською міською радою;
б) фінансового плану підприємства;
в) дотримання трудової дисципліни та правил внутрішнього трудового розпорядку на підприємстві підприємства;
г) не отримання або невчасне отримання ліцензій (дозволів), передбачених вимогами чинного законодавства України для проведення відповідної діяльності;
 
-           затверджує штатний розпис та погоджує його відповідно до контракту укладеного між міським головою та керівником Підприємства, визначає конкретні розміри посадових  окладів,  тарифних ставок і відрядних розцінок працівникам, а також надбавок, доплат, премій і винагород;
 
 
 
 
 
 
 

ДОДАТКИ

1 749-9-рд 03.11.22 додаток.pdf Переглянути
2 749-9-рд 03.11.22 зауваження.pdf Переглянути