ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

20.04.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2652-8-з
Про поновлення громадянину Цибенку Юрію Павловичу договору оренди землі по проспекту Хіміків,  на зупинці громадського транспорту «вул. В`ячеслава Чорновола»

Проект рішення
№  2652-8-з
              ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про поновлення громадянину Цибенку Юрію Павловичу договору оренди землі по проспекту Хіміків,  на зупинці громадського транспорту  «вул. В`ячеслава Чорновола»
         Розглянувши заяву громадянина Цибенка Юрія Павловича від 13 лютого 2018  вх. № 11547-з,  враховуючи запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем від 06.02.2015 № 20260060002028831, керуючись ст. 33 Закону України  «Про оренду землі» та ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська  міська   рада
 
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Поновити  громадянину Цибенку Юрію Павловичу договір оренди землі на земельну ділянку площею 0,0021 га під існуючий торговий павільйон по продажу продовольчих товарів по проспекту Хіміків, на зупинці громадського транспорту «вул. В`ячеслава Чорновола» строком на 5 років.
2. За основним цільовим призначенням земельна ділянка відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови.
   Цільове призначення земельної ділянки – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, код КВЦПЗ 03.07.
   На земельну ділянку площею 0,0021 га наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов`язані із розташуванням  земельної ділянки в межах червоних ліній вулиць та розташуванням земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.  Відповідно до генерального плану міста передбачена вулично-дорожня мережа.
   Відповідно до містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка відноситься до зони транспортної інфраструктури «ТР-3» - зона транспортної інфраструктури, до неї відносяться території вулиць, майданів (в межах червоних ліній).
  Використання земельної ділянки можливе за умови оформлення паспорту прив`язки тимчасової споруди.
3..Зобов'язати громадянина Цибенка Юрія Павловича здійснити дії, направлені на поновлення договору оренди землі протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
4..Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту  архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
                 Міський голова                                                                                                   А.В. Бондаренко
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення: «Про поновлення громадянину Цибенку Юрію Павловичу договору оренди землі по проспекту Хіміків,  на зупинці громадського транспорту «вул. В`ячеслава Чорновола»
             Підстава: заява від 13.02.2018 вх. № 11547-з
             Граничний термін прийняття рішення: 13.03.2018
 
       На підставі рішення Черкаської міської ради від 25.07.2013 № 3-1845 між Черкаською міською радою та ПП Цибенком Ю.П. укладено договір оренди землі від 30 вересня 2013 року, право оренди зареєстровано в державному реєстрі речових прав від 13.02.2014 року № 4661081. Термін дії договору оренди землі 5 років з дати прийняття рішення Черкаської міської ради від 25.07.2013 № 3-1845.
        ПП Цибенко Ю.П. припинив свою підприємницьку діяльність відповідно до запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем від 06.02.2015 № 20260060002028831.
       Відповідно до ст. 33 ЗУ «Про оренду землі»  по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов'язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі).
      Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов’язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений договором оренди землі.
      Таким чином, розглянувши заяву від 13 лютого 2018 року № 11547-з та додані до неї матеріали, зважаючи на те, що за оперативними даними департаменту фінансової політики Черкаської міської ради заборгованість по орендній платі за земельну ділянку відсутня департаментом архітектури та містобудування Черкаської міської ради підготовлено проект рішення про поновлення заявнику договору оренди землі по проспекту Хіміків,  на зупинці громадського транспорту «вул. В`ячеслава Чорновола»  строком на 5 років під існуючий торговий павільйон по продажу продовольчих товарів.              
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                                                         Р.Г. Донець