ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент економіки та розвитку

Доповідач:

Департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Чинний

Дата:

12.09.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 703-9-рд
Про розгляд електронної петиції про зменшення вартості проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах

              Проект рішення
            № 703-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції про зменшення вартості проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах             
                 
                 
Керуючись статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції», рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 «Про електронні петиції» та розглянувши електронну петицію Че/1806-еп. щодо зменшення вартості проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію  Че/1806-еп. щодо зменшення вартості проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах не підтримувати.
  2. Результат розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову А.В.Бондаренка.
 
 
 
Міський  голова                                                                                                        Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка до проекту рішення
«Про розгляд електронної петиції про зменшення вартості проїзду           в маршрутних автобусах та тролейбусах»
 
         Рішеннями виконавчого комітету Черкаської міської ради від 14.06.2022 №438 «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м.Черкаси» та №439 «Про встановлення тарифу на проїзд в тролейбусах КП «Черкасиелектротранс» встановлено економічно обґрунтовані тарифи на проїзд у міських автобусах – 13 грн. та тролейбусах – 10 грн.
         Відповідно Концепції розвитку міського пасажирського транспорту у м.Черкаси до 2022 року передбачено запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському громадському транспорті (далі – АСООП) та електронної системи обліку пасажирів. В міському пасажирському транспорті комунальної форми власності (тролейбус) АСООП впроваджена згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради  від 14.06.2022 №436 «Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті м.Черкаси».
         Встановлення валідаторів у міських автобусах наразі триває. По завершенню налаштування та усунення усіх недоліків у роботі АСООП в міському електротранспорті, дана система буде впроваджена і на міських автобусних маршрутах.
         Наразі транспортне сполучення в місті виконується в умовах дії воєнного стану, робота міських перевізників враховує різні фактори, що можуть викликати певні обмеження в роботі громадського транспорту.
          Зменшення вартості проїзду збільшить навантаження на міський бюджет, у зв’язку з необхідністю компенсації різниці в тарифах, зведе нанівець переваги використання АСООП та погіршить в цілому роботу міського пасажирського транспорту, а можливо і взагалі зупинить його роботу.
         Зважаючи на викладене, пропонуємо петицію Че/1806-еп. щодо зменшення вартості проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах не підтримувати.
 
 
           
           
Директор департаменту         Ірина УДОД
 

ДОДАТКИ

1 703-9-рд 12.09.22 додаток (петиція).pdf Переглянути