ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

02.09.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2686-9-з
Про розроблення детального плану території між вулицями Богдана Хмельницького, Гоголя, Пастерівська та Благовісна в місті Черкаси

Проект рішення
 2686-9-з
 
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розроблення детального плану території між вулицями Богдана Хмельницького, Гоголя, Пастерівська та Благовісна в місті Черкаси
З метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації території, відповідно до ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 16, 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись ч. 34 Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації, затвердженого Постановою КМУ від 01.09.2021 № 926, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Розробити містобудівну документацію «Детальний план території між вулицями Богдана Хмельницького, Гоголя, Пастерівська та Благовісна в місті Черкаси, площею 5,6 га.
2. Визначити департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради замовником розроблення містобудівної документації.
3. Залучити землекористувачів зазначеної території до фінансування робіт з розроблення детального плану території, як джерел не заборонених законом.
4. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради забезпечити:
4.1 Організацію фінансування на розроблення містобудівної документації.
4.2 Укладання договору з суб’єктом господарювання, який має у своєму складі архітектора, що має кваліфікаційний сертифікат на розробку містобудівної документації.
4.3 Врахування рекомендацій архітектурно-містобудівної ради при формуванні завдання на розроблення проєкту містобудівної документації.
4.4 Проведення громадського обговорення проекту містобудівної документації в порядку, затвердженому Постановою КМУ від 25.05.2011 № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні».
4.5 Замовлення проведення експертизи детального плану території.
4.6 Узгодження та затвердження детального плану території згідно з чинним законодавством.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора департаменту − начальника управління юридичного забезпечення департаменту архітектури та містобудування Панченка В. В. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О. М.).
Міський голова Анатолій Бондаренко
Пояснювальна записка
до проєкту рішення
 
«Про розроблення детального плану території між вулицями Богдана Хмельницького, Гоголя, Пастерівська та Благовісна в місті Черкаси»
 
Серед підстав по розробленню, є клопотання ТОВ «Даймонд холл» (вх. № 2377-01-25 від 03.02.2022) користувача декількох земельних ділянок в межах розроблення детального плану території. Зокрема, причиною є втілення пропозицій інвестора по будівництву багатоквартирного будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення за рахунок існуючого індивідуального житлового фонду.
Згідно зі статтею 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» детальний план території деталізує положення генерального плану населеного пункту та визначає планувальну організацію і розвиток частини території населеного пункту без зміни функціонального призначення цієї території.
Детальний план території розробляється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради з метою визначення планувальної організації, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території, призначених для комплексної забудови чи реконструкції, та підлягає стратегічній екологічній оцінці.
Відповідно до частини 3 Постанови КМУ від 25.05.2011 № 548 «Про затвердження Порядку проведення експертизи містобудівної документації» за рішенням замовників може проводитися також експертиза проектів детальних планів територій та змін до них.
Згідно розділу V прикінцевих положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» до 1 січня 2025 року функціональне призначення території може визначатися детальним планом території.
Водночас, відповідно до частини 33 Постанови КМУ від 01.09.2021 № 926 розроблення та внесення змін до детального плану території, розташованої в межах населеного пункту, допускається за умови відповідності його проектних рішень генеральному плану цього населеного пункту, якщо він обов’язковий до розроблення.
Саме тому, замовником передбачено проведення експертизи детального плану території на відповідність діючим нормативно-правовим актам Українського законодавства.
Вказане рішення у відповідності до чинного законодавства і державних норм, враховує розроблення містобудівної документації з планування території на місцевому рівні. Детальний план території розробляється з метою деталізації планувальної структури території, просторової композиції, параметрів забудови та ландшафтної організації частини території населених пункті, визначення параметрів забудови окремих земельних ділянок.
Площа розроблення ДПТ – 5,6 га.
 
 
Заступник директора департаменту – начальник управління юридичного забезпечення департаменту архітектури та містобудування Віктор ПАНЧЕНКО

ДОДАТКИ

1 Межі розробки ДПТ 5,6 га.pdf Переглянути