ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент економіки та розвитку

Доповідач:

Департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

18.02.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 575-9-рд
Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади 5/6 часток квартири № 77 в житловому будинку по вул. Смілянській, 2/1

              Проєкт рішення
             № 575-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                 
Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади 5/6 часток квартири № 77 в житловому будинку по вул. Смілянській, 2/1          
                 
                 
        Розглянувши лист Голови ліквідаційної комісії Апеляційного суду Черкаської області  (ДУС та ЮЗ № 1664-01-21 від 26.01.2022) щодо безоплатної передачі 5/6 часток квартири № 77, загальною площею      69,7 кв.м.,  в житловому будинку по вул. Смілянській, 2/1 у власність Черкаської міської територіальної громади, відповідно до ч. 2 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 3 ст.1, частини 1 ст. 4 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати згоду на безоплатну передачу з власності Апеляційного суду Черкаської області у власність Черкаської міської територіальної громади 5/6 часток квартири № 77 в житловому будинку по вул. Смілянській, 2/1.         
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І., постійну комісію міської ради з питань житлово – комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО

                       
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради  «Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади 5/6 часток квартири № 77 в житловому будинку по вул. Смілянській, 2/1»
 
         Відповідно до ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлено, що підставою для набуття права комунальної власності є передача майна територіальним громадам безоплатно державою, іншими суб'єктами права власності, а також майнових прав, створення, придбання майна органами місцевого самоврядування в порядку, встановленому Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Передача об’єктів здійснюється за наявності згоди міських рад.
Передача у власність Черкаської міської територіальної громади 5/6 часток квартири № 77 в житловому будинку по вул. Смілянській, 2/1, власником якої є Апеляційний суд Черкаської області, забезпечить реалізацію права на приватизацію займаної 5/6 часток квартири громадянину Ювшину Василю Івановичу та членами його сім’ї.         
 
Заступник директора департаменту                                Людмила ГУРІНЕНКО