ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Доповідач:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Підготував:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

14.02.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 571-9-рд
Про деякі питання організації роботи управління надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради

              Проект рішення
            № 571-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про деякі питання організації роботи управління надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради          
           
               
                 
На підставі частини 9 статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги», частини 2 статті 11, статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Визначити, що в управлінні надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення  Черкаської міської ради у разі потреби може здійснюватися надання консультацій органами державної влади, територіальними органами Міністерств України, державними установами та іншими суб’єктами.
2. Доручити директору департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради Юрію Гончару:
2.1 укладати із суб’єктами, визначеними в пункті 1 цього рішення, письмові договори, угоди про співпрацю, меморандуми та інші документи, необхідні для організації надання консультацій в управлінні надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення  Черкаської міської ради;
2.2 укладати із суб’єктами надання адміністративних послуг, які не є виконавчими органами Черкаської міської ради, узгоджені рішення або інші письмові угоди, якими регулюється процедура надання відповідної адміністративної послуги в управлінні надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення  Черкаської міської ради.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Павла Валенчука.
 
 
 
 
             
Міський голова         А.В. Бондаренко
           
Пояснювальна записка
до проєкту рішення «Про деякі питання організації роботи управління надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради»
 
Проєкт рішення підготовлено на виконання вимог частини 9 статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги». Зазначена норма встановлює, що надання консультацій в ЦНАП може бути здійснено за рішенням органу, який утворив ЦНАП, тобто відповідної ради. Для надання консультацій необхідно укладати відповідні письмові договори, угоди про співпрацю, меморандуми та інші документи з суб’єктами надання консультацій. З метою спрощення процедури пропонується надати доручення директору департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської укладати зазначені письмові договори.
Для запровадження надання адміністративних послуг  в управлінні надання адміністративних послуг департаменту управління справами та юридичного забезпечення  Черкаської міської ради суб’єктами, які не є виконавчими органами Черкаської міської ради (наприклад Управлінням Державної міграційної служби України у Черкаській області, Відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Черкаси) необхідно укладати узгоджені рішення (або інші документи). З метою спрощення процедури пропонується надати доручення директору департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської укладати зазначені письмові документи.
 
Директор департаменту управління
справами та юридичного забезпечення                              Ю.Г. Гончар