ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент економіки та розвитку

Доповідач:

департамент економіки та розвитку

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

09.02.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 568-9 -рд
Про  відмову Черкаській міській громадській організації  Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» у встановленні пільги  зі  сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності

              Проєкт рішення  
             568-9 -рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                   
Про  відмову Черкаській міській громадській організації  Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» у встановленні пільги  зі  сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності   
                                   
         
        Відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про оренду комунального майна територіальної громади       м. Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012              № 3-1129 «Про порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси» (із змінами), розглянувши лист Черкаської міської громадської організації  Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» (вх. ДУСЮЗ ЧМР № 1748-01-15 від 27.01.2022) щодо встановлення пільги  зі  сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності, враховуючи пункт 20 рішення Черкаської міської ради від 23.12.2021 № 16-22 «Про бюджет Черкаської міської територіальної громади на 2022 рік (23576000000)», Черкаська міська  рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Відмовити Черкаській міській громадській організації  Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» у встановленні пільги зі сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності, що розташований за адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна, буд. 227 (загальна площа об’єкта оренди 23,03 кв.м).
 2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І. І. та постійну комісію Черкаської міської ради з питань бюджету та економічного розвитку  (Гладкий Г. А.).
 
 
                   
Міський голова         Анатолій БОНДАРЕНКО  

 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ
18000, м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, тел/факс.: (0 472) 36 01 88, е-mail: depec@ukr.net
 

 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про  відмову Черкаській міській громадській організації  Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» у встановленні пільги  зі  сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності»                                     
 
        Проєкт рішення розроблений на лист Черкаської міської громадської організації  Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» (вх. ДУСЮЗ ЧМР № 1748-01-15 від 27.01.2022) щодо встановлення пільги  зі  сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності.
Рішенням Черкаської міської ради від 25.02.2021 № 4-26 «Про  передачу майна в оренду та встановлення громадським організаціям ветеранів пільги зі сплати за оренду майна міської комунальної власності» ЧМГО Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» у 2021 році було встановлено орендну плату за користування об’єктом міської комунальної власності у розмірі 100,00 грн. в рік.
        Відповідно до пункту 2.19 діючого Положення про оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129, ставка орендної плати за використання нерухомого майна для громадських організацій становить 5% до вартості нерухомого майна, визначеної експертним шляхом.
        Орендна плата встановлюється з розрахунку на один місяць.
        Розмiр орендної плати за січень  2022 року становить 426,53 грн.з ПДВ.
У разі прийняття рішення щодо  встановлення пільги  зі  сплати за оренду об’єкту міської комунальної власності, розмір орендної плати становитиме 100 (сто) гривень 00 копійок з ПДВ в рік.
         Міський бюджет недоотримає за рік орієнтовно  4,5 тис. грн.
    
                 
                 
Директор           Ірина УДОД