ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент житлово-комунального комплексу

Доповідач:

департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

28.01.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 559-9-рд
Про включення об’єкту  комунальної власності до Переліку другого типу

 
             
 
Проект рішення
            № 559-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про включення об’єкту  комунальної власності до Переліку другого типу          
               
                 
Відповідно до глави 58 Цивільного кодексу України, ст.ст. 283 - 289, 291 Господарського кодексу України, Закону України «Про оренду державного та комунального майна», п. 31 ч. 1 ст. 26 та ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Черкаської міської ради «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної шромади міста Черкаси» №2-50 від 24.12.2020 року (зі змінами), враховуючи звернення начальника квартино-експлуатаційного відділу м. Біла Церква Міністерства оборони України вих.№453 від 26.01.2022 року та лист комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради вих.№1 від 27.01.2022 року, з метою ефективного використання об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Черкаси, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Включити до Переліку другого типу нерухоме майно: комплекс будівель та споруд за адресою: м. Черкаси, провул. Павла Бута, 15, характеристика об’єкта: адмінбудівля площею 846,275 м² (літ.А-3); гаражі площею 125,8 м² (літ.Б,Г,Д,Ж); майстерні площею 341 м² (літ.В); склади площею 302 м² (літ.Е); КПП площею 14,9 м² (літ.З);         інші споруди та елементи (літ.К,Л,Н,О,П,Р, №1-2), яке перебуває на балансі комунального підприємства «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради.
 
2. Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради вжити всіх необхідних заходів передбачених чинним законодавством щодо передачі майна в оренду.
 
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Яценко О.О.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
 
Міський голова                                                             Анатолій БОНДАРЕНКО

Україна
Черкаська міська рада
ДЕПАРТАМЕНТ житлово-комунального комплексу
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел. 36-11-35
 
від ____________________ № ______________
 
 
Депутатам
Черкаської міської ради
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про включення об’єкту комунальної власності до Переліку другого типу»
 
Департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради було отримано звернення начальника квартино-експлуатаційного відділу м. Біла Церква Міністерства оборони України вих.№453 від 26.01.2022 року щодо погодження включення до Переліку другого типу і надання в оренду приміщень без проведення аукціону для розміщення військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Згідно даного звернення пропонується розглянути можливість надання в оренду комплексу будівель та споруд площею 1629,975 м², цільове призначення - розміщення окремого батальйону територіальної оборони Черкаської області  військової частини А7046 строком на 4 роки 11 місяців, розташованих за адресою: м. Черкаси, провул. Павла Бута, 15:
-        Адмінбудівля площею 846,275 м²;
-        Гаражі площею 125,8 м²;
-        Майстерні площею 341 м²;
-        Склади площею 302 м²;
-        КПП площею 14,9 м²;
-        Інші споруди.
На даний момент, балансоутримувачем комплексу будівель та споруд за адресою: м. Черкаси, провул. Павла Бута, 15 є комунальне підприємство «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради. Дане підприємство не використовує у своїй господарській діяльності зазначений комплекс та не заперечує щодо включення об’єкту комунальної власності до Переліку другого типу та передачі його в оренду. 
Враховуючи той факт, що вищезазначене майно має площу, яка перевищує 400 м², то відповідно комунальне підприємство «Соснівська служба утримання будинків» Черкаської міської ради не може виступати орендодавцем даного майна згідно вимог рішення Черкаської міської ради «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси» №2-50 від 24.12.2020 року.
Згідно п. 3.1 рішення Черкаської міської ради «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси» №2-50 від 24.12.2020 року Черкаська міська рада приймає рішення у разі розгляду питань щодо включення об’єктів комунальної власності до Переліку другого типу (крім випадків надання в оренду приміщень для розміщення громадських приймалень народних депутатів України і депутатів місцевих рад, комунальних закладів і установ, що фінансуються за рахунок місцевого бюджету, в тому числі комунальних некомерційних підприємств, приміщень для організації та проведення науково-практичних, культурних, мистецьких, громадських, суспільних та політичних заходів на строк, що не перевищує п’яти календарних днів протягом шести місяців, а також щодо приміщень, які надаються суб’єктам виборчого процесу для проведення публічних заходів (зборів, дебатів, дискусій) під час та на період виборчої кампанії).
Виходячи з вищенаведеного, прошу депутатів Черкаської міської ради розглянути та прийняти проект рішення Черкаської міської ради «Про включення об’єкту комунальної власності до Переліку другого типу».
 
 
Директор департаменту
житлово-комунального комплексу                                   Олександр ЯЦЕНКО