ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.01.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2289-9-з
Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра орієнтовною площею 1,2 га

Проєкт рішення
         № 2289-9-з
       ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра орієнтовною площею 1,2 га
З метою виконання завдань по наповненню бюджету міста, на виконання доручення № 93-Д від 18.05.2021 р., враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.01.2022 № 11215, відповідно до статей 12, 134-139 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах, земельну ділянку орієнтовною площею 1,2 га по вул. Героїв Дніпра для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту (КВЦПЗ 07.02).
  2. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра орієнтовною площею 1,2 га для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту.
           Згідно з містобудівною документацією «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженою рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території спортивних установ. На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження, а саме знаходження земельної ділянки у водоохоронній зоні. Відведення земельної ділянки можливе за відповідності встановленим режимам господарювання в водоохоронних зонах з урахуванням норм Водного кодексу України.
3. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради укласти відповідний договір на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради, та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
 
Міський голова                                                                        Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 
 
                                      Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
«Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра орієнтовною
площею 1,2 га»
                                                     

 
Відомості про земельну ділянку:
Місце розташування земельної ділянки – вулиця Героїв Дніпра.
         Категорія земель за цільовим призначенням – землі рекреаційного призначення.
         Цільове призначення - для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту (КВЦПЗ 07.02).
Вид використання – під баскетбольну арену.
Метою прийняття рішення є забезпечення виконання встановлених Земельним кодексом України повноважень Черкаської міської ради щодо продажу земельних ділянок чи прав на них на конкурентних засадах, а також реалізація прав осіб на набуття прав на земельні ділянки за результатами торгів.
Наслідками прийняття розробленого проекту рішення  стане:
  •  реалізація зацікавленими особами своїх прав щодо набуття прав на земельні ділянки за результатами торгів;
  •  збільшення планових показників з наповнення бюджету м. Черкаси.
 
 
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
Руслан ДОНЕЦЬ