ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Доповідач:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Підготував:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.12.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 533-9-рд
Про упорядкування структури виконавчих органів Черкаської міської ради

              Проект рішення
            № 533-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про упорядкування структури виконавчих органів
Черкаської міської ради
         
               
На підставі частини першої статті 11, пункту 5 частини першої статті 26, пункту 6 частини четвертої статті 42, статей 54, 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів", враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 № 179 "Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій", Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.  Установити, що міською радою можуть утворюватися такі виконавчі органи ради:
 
1.1  департамент  –  виконавчий орган ради, що утворюється для виконання основних завдань високого ступеня складності (багатогалузевість, багатофункціональність, програмно-цільовий напрям діяльності), координація роботи, пов'язаної з виконанням таких завдань, за умови, що в його складі буде не менш як три відділи або управління та інший структурний підрозділ (один або більше, відділ або сектор). Департамент очолює директор.
Директор департаменту, штатна чисельність якого не перевищує 32 одиниці, має одного заступника – начальника управління/відділу.
Директор департаменту, штатна чисельність якого не перевищує 50 одиниць, може мати не більше двох заступників – начальників управління/відділу.
У разі коли штатна чисельність департаменту становить понад 100 одиниць, директор департаменту може мати не більше трьох заступників – начальників управління/відділу;
 
1.2  управління  –  виконавчий орган ради одногалузевого або однофункціонального спрямування. До складу управління входять не менш як два відділи або відділ та два або більше секторів. Управління очолює начальник.
Начальник управління, штатна чисельність якого не перевищує 15 одиниць, має одного заступника – начальника відділу.
У разі коли штатна чисельність управління становить понад 15 одиниць, начальник управління може мати не більше двох заступників – начальників відділу;
 
1.3  відділ  –  виконавчий орган ради, що утворюється для виконання завдань за одним напрямом діяльності з штатною чисельністю не менше ніж 5 одиниць. Відділ очолює начальник. Начальник відділу має одного заступника;
 
1.4  сектор  –  виконавчий орган ради, що утворюється для виконання завдань за одним напрямом діяльності, функції якого неможливо поєднати з функціями інших виконавчих органів ради, з штатною чисельністю не менше ніж 3 одиниці. Сектор очолює завідувач. Завідувач сектору не може мати заступника.
Міською радою можуть утворюватися інші виконавчі органи ради, що прирівнюються до одного з видів, зазначених вище.
 
2.  Установити, що у складі виконавчих органів ради можуть утворюватися такі структурні підрозділи:
 
2.1  управління  –  структурний підрозділ одногалузевого або однофункціонального спрямування з штатною чисельністю не менше ніж 12 одиниць. До складу управління входять не менш як два відділи або відділ та два або більше секторів. Управління очолює начальник. Начальник управління має одного заступника;
 
2.2  відділ  –  структурний підрозділ, що утворюється для виконання завдань за одним напрямом діяльності з штатною чисельністю не менше ніж 4 одиниці. Відділ очолює начальник. Начальник відділу може мати одного заступника. У разі, коли чисельність працівників відділу становить понад 6 одиниць, до складу відділу може входити один сектор;
 
2.3  сектор  –  структурний підрозділ, що утворюється для виконання завдань за одним напрямом діяльності, функції якого неможливо поєднати з функціями інших структурних підрозділів цього виконавчого органу ради, з штатною чисельністю не менше ніж 2 одиниці. Сектор очолює завідувач. Завідувач сектору не може мати заступника.
 
У разі недоцільності утворення у складі виконавчого органу ради підрозділів, зазначених в підпунктах 2.1 – 2.3 пункту 2 цього рішення, для виконання окремих функцій вводяться посади відповідних спеціалістів, службовців або робітників.
 
3.  Не допускається утворення виконавчих органів ради, які дублюють діяльність структурних підрозділів інших виконавчих органів ради, а також утворення структурних підрозділів у складі виконавчих органів ради, які дублюють діяльність інших виконавчих органів ради чи їх структурних підрозділів.
 
4.  Виконавчим органам Черкаської міської ради здійснити у двомісячний строк заходи щодо приведення у відповідність до цього рішення структури, номенклатури посад та штатної чисельності структурних підрозділів відповідних виконавчих органів ради.
 
5.  Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В.
 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО
  
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради
"Про упорядкування структури виконавчих органів
Черкаської міської ради"
 
З метою впорядкування чисельності та керівного складу структурних підрозділів виконавчих органів Черкаської міської ради, розглянувши звернення фракції «За майбутнє» від 27.09.2021 (вх. № 21860-01-2 від 28.09.2021), на підставі частини першої статті 11, пункту 5 частини першої статті 26, пункту 6 частини четвертої статті 42, статей 54, 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів", враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 № 179 "Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій" підготовлено зазначений проєкт рішення.
 
 
 
Директор департаменту
управління справами
та юридичного забезпечення
Черкаської міської ради                                                             Юрій ГОНЧАР