ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

10.11.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1968-9-з
Про надання ТОВ «ТЕРРА БУДСЕРВІС» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. 30-річчя Перемоги, 19/1

              Проєкт рішення
           

№ 1968-9-з

    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
                 
Про надання ТОВ «ТЕРРА БУДСЕРВІС» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. 30-річчя Перемоги, 19/1          
               
                 
Розглянувши заяву ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕРРА БУДСЕРВІС» щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 16.07.2021 № 01-06/40855, враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 20, 79-1, 93, 120, 122, 123, 124, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТЕРРА БУД-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ - 40755315) дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 4,5797 га по вул. 30-річчя Перемоги, 19/1 в оренду під нежитлову будівлю охоронної споруди літ. «П-1», площадки ІІ, ІІІ, огорожу № 4,7.
Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 16.07.2021 № 01-06/40855 на земельну ділянку наявні містобудівні обмеження землекористування пов’язані із:
- реалізацією містобудівної документації (передбачена територія об’єктів транспортної інфраструктури (автотранспортне підприємство);
- із правом проходу та проїзду;
- максимальною висотою забудови – 17,5 м.
2. Розробнику документації із землеустрою в процесі землевпорядного проєктування передбачити можливість проходу та проїзду, врахувати дані Державного земельного кадастру та врахувати, що документація із землеустрою передається сертифікованими інженерами землевпорядниками до Черкаської міської ради перед затвердженням в електронному вигляді у форматі shape-файл (*shp) в місцевій системі координат міста Черкаси та в УСК-2000 після створення відповідного трансформаційного поля в системі містобудівного кадастру.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
 
 

 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання ТОВ «ТЕРРА БУДСЕРВІС» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. 30-річчя Перемоги, 19/1»
 
 
Підстава: заява від 16.07.2021 № 01-06/40855.
Граничний термін прийняття рішення: 16.08.2021.
Правовстановлюючі документи на нерухоме майно: інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 06.10.2021, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна 1018267871101, номер запису про право власності 30695075.
Площа орієнтовна: 4,5797 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
Під нежитлову будівлю охоронної споруди літ. «П-1», площадки ІІ, ІІІ, огорожу № 4,7.
 
Відповідно до пункту 14 статті 79-1 Земельного кодексу України наявність обмежень у використанні земель, у тому числі червоних ліній, в межах земельної ділянки, що формується для обслуговування існуючого об’єкта нерухомості (будівлі, споруди), не перешкоджає її формуванню та визначенню її цільового призначення для потреб, пов’язаних із функціонуванням зазначеного об’єкта з дотриманням встановлених обмежень щодо використання земельної ділянки.
Відповідно до статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам для містобудівних потреб допускається за умови, що відповідні земельні ділянки розташовані в межах території, щодо якої затверджено принаймні один із таких видів містобудівної документації на місцевому рівні:
комплексний план, складовою частиною якого є план зонування території;
генеральний план населеного пункту, складовою якого є план зонування території;
план зонування території як окремий вид містобудівної документації на місцевому рівні, затверджений до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель";
детальний план території.
Обмеження щодо передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам, визначені цією частиною, не поширюються на випадки розташування на земельній ділянці будівлі (споруди), що перебуває у власності фізичної або юридичної особи.
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
         
Р.Г. Донець