ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Підготував:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

10.12.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 515-9-рд
Про внесення змін до статутів комунальних підприємств, засновником яких є Черкаська міська рада

              Проєкт рішення  
            № 515-9-рд  
   
 
 
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
     
                 
                   
Про внесення змін до статутів
комунальних підприємств, засновником яких є Черкаська міська рада
         
                   
Відповідно до частини 5 статті 57, статті 78 Господарського кодексу України, керуючись пунктом 30 частини 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою упорядкування контролю за використанням коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Внести наступні зміни до статутів комунальних підприємств, засновником яких є Черкаська міська рада:
    1. 1 В розділі «Юридичний статус підприємства» визначити, що підприємство за погодженням органу управління  визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.
    2. 2 В повноваженнях директора визначити, що директор комунального підприємства
  • за погодженням органу управління, затверджує штатний розпис підприємства, визначає конкретні розміри посадових окладів, тарифних ставок і відрядних розцінок працівникам, а також надбавок, доплат, премій і винагород;
  • несе персональну відповідальність за не виконання або неналежне виконання:
  • доручень органу управління, виконавчого комітету власника, власника;
  • програм соціально-економічного розвитку та інших програм прийнятих власником;
  • фінансового плану підприємства;
  • дотримання трудової дисципліни та правил внутрішнього трудового розпорядку на підприємстві;
  • не отримання або невчасне отримання ліцензій (дозволів), передбаченої (них) вимогами чинного законодавства України для проведення відповідної діяльності.
    1. 3 Повноваження власника, виконавчого комітету власника, органу управління, департаменту економіки та розвитку доповнити наступними повноваженнями:
  • орган управління має право погоджувати штатний розпис підприємства, визначати конкретні розміри посадових окладів, тарифних ставок і відрядних розцінок працівникам, а також надбавок, доплат, премій і винагород;
  • орган управління має право здійснювати контроль за дотриманням директором підприємства трудової дисципліни та правил внутрішнього трудового розпорядку;
  • ініціювати питання перед міським головою розгляд питання дострокового припинення дії контракту з керівником підприємства за не виконання або неналежне виконання обов’язків керівника підприємства, фінансового плану підприємства, статутної, господарської, оперативної діяльності підприємства, виконання програм прийнятих власником, не виконання доручень, недотримання трудової дисципліни та правил внутрішнього трудового розпорядку.
  1.  Директорам департаментів, що визначені органами управління комунальних підприємств, засновником яких є Черкаська міська рада, на наступну сесію Черкаської міської ради підготувати та подати на затвердження Черкаської міської ради статути комунальних підприємств в новій редакції з урахуванням змін, визначених цим рішенням.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника та заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів згідно з розподілом обов’язків між останніми (Сергія Тищенка, Руслана Ткаченка, Марину Гаркаву, Анастасію Чубіну, Віктора Беззубенка).
 
 
 
Міський голова                                                          Анатолій БОНДАРЕНКО
 
 

Пояснювальна записка до проєкту рішення Черкаської міської ради
«Про внесення змін до статутів
комунальних підприємств, засновником яких є Черкаська міська рада»
 
 
Комунальні підприємства, засновниками яких є Черкаська міська рада, отримують з бюджету Черкаської міської територіальної громади кошти для реалізації заходів, передбачених міськими цільовими програмами, які в подальшому використовуються для оплати праці працівників підприємств та забезпечення діяльності таких підприємств.
З метою упорядкування контролю за використанням коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади підготовлено проєкт рішення Черкаської міської ради, яким пропонується внести зміни до статутів комунальних підприємств, засновником яких є рада.
 
 
Директор департаменту управління
справами та юридичного забезпечення                              Юрій ГОНЧАР