ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

департамент архітектури та містобудування

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

На розгляд наступної чергової сесії

Дата:

26.11.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2009-9-з
Про надання ОСББ «МОЛОДІЖНИЙ – 2016» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 55, 57, 59

Проєкт рішення
№ 2009-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ОСББ «МОЛОДІЖНИЙ – 2016» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 55, 57, 59
Розглянувши заяву ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «МОЛОДІЖНИЙ – 2016» щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 16.11.2021 № 48004, відповідно до пунктів 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 42, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «МОЛОДІЖНИЙ – 2016» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,6329 га у власність по вул. Героїв Дніпра, 55, 57, 59 під багатоквартирні житлові будинки та прибудинкову територію.
Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 16.11.2021 № 48004 на земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із:
- охоронна зона навколо інженерних комунікацій;
- охоронна зона від трансформаторної підстанції;
- право проходу та проїзду.
2. Розробнику документації із землеустрою в процесі землевпорядного проєктування передбачити можливість проїзду та проходу до земельних ділянок вглиб кварталу з урахуванням законних інтересів землекористувачів суміжних земельних ділянок, врахувати дані Державного земельного кадастру та врахувати, що документація із землеустрою передається сертифікованими інженерами землевпорядниками до Черкаської міської ради перед затвердженням в електронному вигляді у форматі shape-файл (*shp) в місце-вій системі координат міста Черкаси та в УСК-2000 після створення відповідного транс-формаційного поля в системі містобудівного кадастру.
3. В процесі здійснення заходів із землеустрою необхідно врахувати нормативні розміри охоронних зон та обмежень у їх використанні, що встановлені чинним законодавством та повідомити про такі обмеження замовника і балансоутримувача інженерних мереж, інформацію про що зазначити у документації із землеустрою.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання ОСББ «МОЛОДІЖНИЙ – 2016» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 55, 57, 59»
 
 
Підстава: заява від 19.08.2021 № 01-06/48004.
Граничний термін прийняття рішення: 19.09.2021.
Орієнтовна площа: 0,6329 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
Під багатоквартирні  житлові  будинки та прибудинкову територію.
У власність.
 
Відповідно до статті 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Порядок використання земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначається співвласниками.
Розміри та конфігурація земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначаються на підставі відповідної землевпорядної документації.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець