ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

06.04.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2611-8-з
Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра (біля буд № 73), та визначення умов земельних торгів  

Проект рішення
2611-8-з
                        ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра (біля буд № 73), та визначення умов земельних торгів
      Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. по вул. Героїв Дніпра (біля буд № 73) враховуючи позитивні висновки  управління планування та архітектури від 11.03.2016 року № 2234 та від 10.11.2016 року № 46820-з, позитивний висновок міськрайонного управління Держгеокадастру у м. Черкаси та Черкаському районі  від 14.07.2017 року № 3999/82-17, враховуючи статті 135-136, 186-1 Земельного кодексу України, відповідно до  ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,00 га по вул. по вул. Героїв Дніпра (біля буд № 73) право оренди якої пропонується для продажу на земельних торгах для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти ( під розміщення дитячого дошкільного закладу).Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти ( кодКВЦПЗ 03.03.02)
Встановити  стартовий  розмір річної орендної плати за земельну ділянку площею 1,00 га по  вул. Героїв Дніпра (біля буд № 73) у розмірі  151455,00 (сто п’ятдесят одна тисяча чотириста сорок п’ять гривень 00 копійок) грн.
Значення кроку торгів встановлюється у розмірі 0,5 відсотка стартової плати за користування земельною ділянкою, що становить 757,28 грн. (сімсот п’ятдесят сім гривень  28 копійок) грн.
Кадастровий номер земельної ділянки 7110136400:01:005:0079.
2.Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 1,00 га  по вул. Героїв Дніпра (біля буд № 73) (кадастровий номер 71101136400:01:005:0079.).
3.Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради забезпечити проведення земельних торгів з урахуванням таких умов:
3.1 Термін оренди земельної ділянки – 49 років.
3.2 На земельну ділянку відсутні містобудівні обмеження та обтяження землекористування.  
4. Переможцю земельних торгів:
4.1. Сплатити винагороду виконавцю земельних торгів у сумі 50 відсотків річної плати за користування земельною ділянкою, але не більше 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
4.2. Розробити проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом двох місяців з дати придбання права оренди земельної ділянки.
4.3. Виконати розроблений проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом терміну, встановленого в проекті.
5. Контроль за  укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Доручити Управлінню Держгеокадастру у м. Черкаси та  Черкаському районі Черкаської області внести відповідні зміни до земельно-облікових документів.
8. Уповноважити начальника управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування  Черкаської міської ради Донця Р.Г. бути представником Черкаської міської ради на земельних торгах та за результатами проведення земельних торгів укладати від імені Черкаської міської ради – організатора земельних торгів, договір оренди земельної ділянки.
9. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування  Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова                      А.В. Бондаренко
 
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по   вул. Героїв Дніпра (біля буд № 73), та визначення умов земельних торгів»
 
Згідно п. 1 ст. 186 проекти створення нових землеволодінь і землекористувань після погодження їх у встановленому порядку розглядаються і затверджуються відповідними органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.                                                    
Відповідно до ст. 135 Земельного кодексу України земельні   торги  проводяться   у   формі   аукціону,  за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди,  суперфіцію,  емфітевзису  земельної  ділянки  з учасником (переможцем) земельних торгів.
Проведення  земельних  торгів   щодо   земельних   ділянок державної чи комунальної власності або прав на них здійснюється за рішенням організатора земельних торгів, у якому зазначаються: перелік  земельних  ділянок   або   прав на них, які виставляються на земельні торги окремими лотами,  стартова ціна лота, строк та інші умови користування земельною ділянкою у разі набуття права користування земельною ділянкою на земельних торгах,  особа,  уповноважена  організатором  земельних  торгів  на укладення    договору оренди земельної ділянки,  право на яку виставляється на земельні торги.
Відповідно до ст. 136 Земельного кодексу України підготовка лотів до проведення земельних торгів включає: виготовлення,  погодження та затвердження в  установленому законодавством   порядку   проекту   землеустрою  щодо  відведення земельної ділянки, державну реєстрацію земельної ділянки,  державну реєстрацію речового права на земельну ділянку, отримання витягу про нормативну грошову  оцінку  земельної ділянки, у разі продажу на земельних  торгах  права  оренди  на неї, встановлення  стартового  розміру  річної  орендної плати, який щодо земель державної та комунальної власності не може бути меншим розміру орендної плати, визначеного Податковим кодексом України.
  
Начальник управління земельних
ресурсів та землеустрою
 
          Р.Г. Донець