ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

05.10.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1795-9-з
Про надання ТОВ «ІКК «ГАРАНТ-АКТИВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Нечуя-Левицького, 32/1

Проєкт рішення

№ 1795-9-з

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ТОВ «ІКК «ГАРАНТ-АКТИВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Нечуя-Левицького, 32/1
Розглянувши заяву ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНВЕСТИЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «ГАРАНТ-АКТИВ» щодо надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 93, 97-1, 120, 122, 123, 124, 125, 134 Земельного кодексу України, статті 24 Закону України «Про  регулювання містобудівної діяльності» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНВЕСТИЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «ГАРАНТ-АКТИВ»  дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,4569 га по вул. Нечуя-Левицького, 32/1  під нежитлові будівлі.
Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 08.09.2021 №41011 на земельну ділянку наявні містобудівні обмеження землекористування пов’язані із реалізацією містобудівної документації (передбачена територія громадських закладів).
2. Зобов’язати ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ІНВЕСТИЦІЙНО-КОНСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «ГАРАНТ-АКТИВ» укласти з Черкаською міською радою договір про відшкодування збитків (неодержаного доходу) за час фактичного користування земельними ділянками по вул. Нечуя-Левицького, 32/1, в порядку встановленому чинним законодавством.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
                                                                                                         
 
 
 
 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання ТОВ «ІКК «ГАРАНТ-АКТИВ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Нечуя-Левицького, 32/1»
 
 
Підстава: заява від 19.07.2021 № 01-03/41011
Граничний термін прийняття рішення: 19.08.2021
Правовстановлюючі документи на нерухоме майно: інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 21.09.2021, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна 2134230371101, номер запису про право власності 39327842.
Площа: 0,4569 га за рахунок земель ЧМР.
Під нежитлові будівлі.
 
Відповідно до пункту 14 статті 79-1 Земельного кодексу України наявність обмежень у використанні земель, у тому числі червоних ліній, в межах земельної ділянки, що формується для обслуговування існуючого об’єкта нерухомості (будівлі, споруди), не перешкоджає її формуванню та визначенню її цільового призначення для потреб, пов’язаних із функціонуванням зазначеного об’єкта з дотриманням встановлених обмежень щодо використання земельної ділянки.
Відповідно до статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам для містобудівних потреб допускається за умови, що відповідні земельні ділянки розташовані в межах території, щодо якої затверджено принаймні один із таких видів містобудівної документації на місцевому рівні:
комплексний план, складовою частиною якого є план зонування території;
генеральний план населеного пункту, складовою якого є план зонування території;
план зонування території як окремий вид містобудівної документації на місцевому рівні, затверджений до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель";
детальний план території.
Обмеження щодо передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам, визначені цією частиною, не поширюються на випадки розташування на земельній ділянці будівлі (споруди), що перебуває у власності фізичної або юридичної особи.
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець