ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

13.09.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1706-9-з
Про надання ТОВ «Вівасіті» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Кривалівській, 65а в  м. Черкаси

 
Проєкт рішення
1706-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ТОВ «Вівасіті» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Кривалівській, 65а в  м. Черкаси
Розглянувши заяву від 08.07.2021 року вх. №01-14/39041, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб  від 27.07.2021 № 01-14/39041, відповідно до статей 12, 79-1, 123, 127, 128 Земельного кодексу України, статей 5, 13, 22 Закону України «Про оцінку земель», рішення Черкаської міської ради від 23.06.2011 № 2-624 «Про затвердження Положення про порядок продажу земельних ділянок шляхом викупу», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
          1. Надати ТОВ «Вівасіті» дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки загальною площею 0,1634 га   по вул. Кривалівській, 65а, враховуючи те, що на частині земельної ділянки передбачена територія вулично-дорожньої мережі (3%).
На земельну ділянку, на якій розташований комплекс  нежитлових будівель,  наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та пов’язані із реалізацією містобудівної документації (на частині земельної ділянки передбачена територія вулично-дорожньої мережі – 3%). Відповідно до містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», передбачена територія громадських закладів (ринок) (97%) та територія вулично-дорожньої мережі (в межах червоних ліній (3%).
За основним цільовим призначенням земельна ділянка відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення земельної ділянки – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі  .
2. Після виконання пункту 1 цього рішення надати дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Кривалівській, 65а, яка не потрапляє до території вулично-дорожньої мережі (3%), для подальшого продажу у власність шляхом викупу.
3. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради:
3.1. Забезпечити укладення з ТОВ «Вівасіті» договору про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки в розмірі двадцяти відсотків вартості земельної ділянки, визначеної за її нормативною грошовою оцінкою.
3.2. Після отримання авансового внеску замовити проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, яка не потрапляє до території вулично-дорожньої мережі, на якій розміщений комплекс нежитлових будівель, для подальшого продажу у власність шляхом викупу по вул. Кривалівській, 65а.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради, та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про надання ТОВ «Вівасіті» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Кривалівській, 65а в  м. Черкаси»
 
Дата надходження заяви – 08.07.2021 рік.
Граничний термін прийняття рішення – 07.08.2021 рік.
 
ТОВ «Вівасіті» звернулося до Черкаської міської ради із заявою про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо поділу земельної  ділянки та на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Кривалівській, 65а, на якій знаходиться комплекс  нежитлових будівель, право власності на які зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності 18.03.2021р. № 41047283 та 30.12.2020р. №40013840.
Даним проектом рішення ТОВ «Вівасіті» надається дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки загальною площею 0,1634 га   по вул. Кривалівській, 65а, враховуючи те, що на частині земельної ділянки передбачена територія вулично-дорожньої мережі.
На земельну ділянку, на якій розташований комплекс  нежитлових будівель,  наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та пов’язані із реалізацією містобудівної документації. Відповідно до містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», передбачена територія громадських закладів (ринок) (97%) та територія вулично-дорожньої мережі (в межах червоних ліній (3%).
Відповідно до ч.8 ст.128 Земельного кодексу України експертна грошова оцінка виготовляється на замовлення органу місцевого самоврядування за рахунок внесеного покупцем авансу, що не може бути більшим 20% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
Авансовий внесок сплачується на підставі відповідного договору (п.2 ст.128 Земельного кодексу України).
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
 
 
         Р.Г. Донець
 
Вик. Айрапетян А.В.