ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.08.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1645-9-з
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Набережній

Проєкт рішення
№ 1645-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Набережній
Розглянувши заяву КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо поділу земельної ділянки, яка перебуває в постійному користуванні, згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме мано від 06.08.2021 року, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 1124419471101, номер запису про інше речове право: 42488902, площею 3,1204 га по вул. Набережній, відповідно до статей 12, 79-1, 123, 125 Земельного кодексу України, статті 56 Закону України «Про землеустрій» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 3,1204 га по вул. Набережній.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 


Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Набережній»
 
Підстава: заява від 20.07.2021 № 01-10/41444.
Граничний термін прийняття рішення: 20.08.2021.
Площа: 0,3584 га.
 
Земельна ділянка по вулю Набережній перебуває в постійному користуванні КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ», відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме мано від 06.08.2021 року, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 1124419471101, номер запису про інше речове право: 42488902.
Статтею 123 Земельного кодексу України визначено, що надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування здійснюється органами місцевого самоврядування.
Рішення зазначених органів приймається на підставі проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі:
  • надання земельної ділянки із зміною її цільового призначення;
  • формування нової земельної ділянки (крім поділу та об’єднання).
Надання у користування земельної ділянки в випадках що не передбачає розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). У такому разі розроблення документації здійснюється на підставі дозволу, наданого органом місцевого самоврядування, відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу.
Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України встановлено, що сільські, селищні, міські ради передають земельні ділянки у власність або у користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб.
Згідно зі статтями 25, 56 Закону України «Про землеустрій» визначено такий вид документації, як технічна документація із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.
Враховуючи вищезазначене, даним проєктом рішення передбачено надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 3,1204 га по вул. Набережній.
 
Начальник  управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець