ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

11.08.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1574-9-з
Про анулювання результату повторних земельних торгів (аукціону) з продажу права оренди земельної ділянки комунальної власності територіальної громади міста Черкаси по вул. Одеській, 23

 
 
Проєкт рішення
         № 1574-9-з
       ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
 
Про анулювання результату повторних земельних торгів (аукціону) з продажу права оренди земельної ділянки комунальної власності територіальної громади міста Черкаси по вул. Одеській, 23
Відповідно до ст.12, 134-139 Земельного Кодексу України, п.2  Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони», п.9 договору оренди землі від 20.07.2021 р., протоколу земельних торгів № 1 від 20.07.2021 по продажу права оренди земельної ділянки, враховуючи довідку департаменту фінансової політики від 26.07.2021 № 1146/18-08 та резолюцію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради на службову записку від 26.07.2021 р., у зв’язку з несплатою переможцем в установлений строк належної суми за придбаний лот на земельних торгах (аукціоні), проведених 20.07.2021 року, організатором яких була  Черкаська міська рада, керуючись положенням п.5 ст.138 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Анулювати результат повторних земельних торгів (Лот № 69990 Аукціону № 34618), проведених 20.07.2021 року, організатором яких була Черкаська міська рада, з продажу права оренди земельної ділянки комунальної власності територіальної громади міста Черкаси по вул. Одеській, 23 у м. Черкаси, у зв’язку з несплатою переможцем, ТОВ «Товарно-земельна біржа Черкащини», в установлений строк належної суми за придбаний лот.
  2. Договір оренди землі від 20.07.2021 року визначити таким, право оренди за яким не підлягає державній реєстрації.
  3.  Повторні торги провести не раніше ніж через місяць і не пізніше ніж через шість місяців з дня проведення попередніх земельних торгів. Повторні торги провести у порядку, встановленому для проведення торгів.
  4.  Відповідно до вимог статті 138 ЗКУ до участі у повторних торгах не допускати ТОВ «Товарно-земельна біржа Черкащини», як такого, що не сплатило в установлений строк належної суми за придбаний лот.
  5.  Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради, та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
                                      Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
«Про анулювання результату повторних земельних торгів (аукціону) з продажу права оренди земельної ділянки комунальної власності територіальної громади міста Черкаси по вул. Одеській, 23»
                                                     

 
Відомості про земельну ділянку:
Місце розташування земельної ділянки – вулиця Одеська.
Категорія земель за цільовим призначенням – землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення
Цільове призначення - для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (КВЦПЗ 12.04).
Вид використання – для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.
Метою прийняття рішення є забезпечення виконання встановлених Земельним кодексом України повноважень Черкаської міської ради щодо продажу земельних ділянок чи прав на них на конкурентних засадах, а також реалізація права організатора земельних торгів відповідно до п.5 ст.138 Земельного кодексу України (ред. ЗКУ від 01.07.2021р.).
 
 
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
                               
       Р.Г. Донець