ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

05.08.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1530-9-з
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 18.03.2021 № 4-356 «Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. В’ячеслава Чорновола біля будівлі № 164 А»

Проєкт рішення
№1530-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 18.03.2021 № 4-356 «Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. В’ячеслава Чорновола біля будівлі № 164 А»
 
           Згідно з містобудівною документацією «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженою рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318 та враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 19.07.2021 № 7493-2 в частині належності земельної ділянки до функціонального використання території, резолюцію секретаря міської ради на службову записку №93-Д від 22.07.2021 р., відповідно до статті 12 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
           Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 18.03.2021 №4-356 «Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. В'ячеслава Чорновола біля будівлі 164А», а саме, викласти п.1-2 у такій редакції:
  1. Включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), земельну ділянку по вул. В'ячеслава Чорновола біля будівлі 164А орієнтовною площею 0,2 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.
  2. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. В'ячеслава Чорновола біля будівлі 164А орієнтовною площею 0,2 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із потраплянням земельної ділянки в охоронну зону навколо інженерних мереж (необхідно повідомити замовника і балансоутримувача) та врахувати інтереси суміжних землекористувачів щодо права проходу та проїзду.
Згідно з містобудівною документацією «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженою рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території об'єктів транспортної інфраструктури.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради, та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
 
Міський голова А.В. Бондаренко
                                               
Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 18.03.2021 № 4-356 «Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. В’ячеслава Чорновола біля будівлі     № 164А»
 
                                                     
Відомості про земельну ділянку:
Місце розташування земельної ділянки – вул. В'ячеслава Чорновола біля будівлі 164А.
Категорія земель за цільовим призначенням – землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.
Цільове призначення - для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04).
 
Вид використання земельної ділянки: - під розміщення автостоянки.
 
Метою прийняття рішення є забезпечення виконання рішення Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318 «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)» та приведення земельної ділянки у відповідність до генерального плану міста.
        
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  
 
Р.Г. Донець