ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.08.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 326-9-рд
Про включення об’єкту  комунальної власності до Переліку другого типу

             
 
Проект рішення
            №  326-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про включення об’єкту  комунальної власності до Переліку другого типу          
               
                 
Відповідно до глави 58 Цивільного кодексу України, ст.ст. 283 - 289, 291 Господарського кодексу України, Закону України «Про оренду державного та комунального майна», п. 31 ч. 1 ст. 26 та ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Черкаської міської ради «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної шромади міста Черкаси» №2-50 від 24.12.2020 року (зі змінами), наказу КП «Дирекція парків» Черкаської міської ради «Про прийняття рішення щодо наміру передачі майна в оренду» №100 від 30.06.2021 року, з метою ефективного використання об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Черкаси, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Включити до Переліку другого типу нерухоме майно: споруду тенісного майданчика, що є частиною комплексу «Дитячий парк», що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 168, характеристика об’єкта: площа 666,3 м², позначення №9 у відповідності до інвентарної справи №987, яке перебуває на балансі комунального підприємства «Дирекція парків» Черкаської міської ради». Цільове призначення нерухомого майна: номер категорії 5 Тренажерні зали, заклади фізичної культури і спорту, діяльність з організації та проведення занять різними видами спорту.
 
2. Директору комунального підприємства «Дирекція парків» Черкаської міської ради» Рубану С.Л. здійснити незалежну оцінку ринкової вартості споруди тенісного майданчика, що є частиною комплексу «Дитячий парк», що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 168, характеристика об’єкта: площа 666,3 м², позначення №9 у відповідності до інвентарної справи №987, яке перебуває на балансі комунального підприємства «Дирекція парків» Черкаської міської ради». Цільове призначення нерухомого майна: номер категорії 5 Тренажерні зали, заклади фізичної культури і спорту, діяльність з організації та проведення занять різними видами спорту.
 
3. Департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради вжити всіх необхідних заходів передбачених чинним законодавством щодо передачі майна в оренду.
 
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Яценко О.О.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
 
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
 
 
Україна
Черкаська міська рада
ДЕПАРТАМЕНТ житлово-комунального комплексу
 
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел. 36-11-35
 
від ____________________ № ______________
 
 
Депутатам
Черкаської міської ради
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про включення об’єкту комунальної власності до Переліку другого типу»
 
Департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради було отримано наказ КП «Дирекція парків» Черкаської міської ради «Про прийняття рішення щодо наміру передачі майна в оренду» №100 від 30.06.2021 року. Згідно п. 1 даного наказу КП «Дирекція парків» Черкаської міської ради визначено нерухоме майно: споруду тенісного майданчика, що є частиною комплексу «Дитячий парк», що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 168, характеристика об’єкта: площа 666,3 м², позначення №9 у відповідності до інвентарної справи №987, яке перебуває на балансі комунального підприємства «Дирекція парків» Черкаської міської ради», таким, що підлягає оренді.
Враховуючи той факт, що вищезазначене майно має площу, яка перевищує 400 м², то відповідно КП «Дирекція парків» Черкаської міської ради не може виступати орендодавцем даного майна згідно вимог рішення Черкаської міської ради «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної шромади міста Черкаси» №2-50 від 24.12.2020 року.
Згідно п. 3.1 рішення Черкаської міської ради «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси» №2-50 від 24.12.2020 року Черкаська міська рада приймає рішення у разі розгляду питань щодо включення об’єктів комунальної власності до Переліку другого типу (крім випадків надання в оренду приміщень для розміщення громадських приймалень народних депутатів України і депутатів місцевих рад, комунальних закладів і установ, що фінансуються за рахунок місцевого бюджету, в тому числі комунальних некомерційних підприємств, приміщень для організації та проведення науково-практичних, культурних, мистецьких, громадських, суспільних та політичних заходів на строк, що не перевищує п’яти календарних днів протягом шести місяців, а також щодо приміщень, які надаються суб’єктам виборчого процесу для проведення публічних заходів (зборів, дебатів, дискусій) під час та на період виборчої кампанії).
 
 
Виходячи з вищенаведеного, прошу депутатів Черкаської міської ради розглянути та прийняти проект рішення Черкаської міської ради «Про включення об’єкту комунальної власності до Переліку другого типу».
 
 
 
 
В.о. директора департаменту
житлово-комунального комплексу                                               С.В. Отрешко