ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

20.07.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1464-9-з
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» земельної ділянки в постійне користування на розі вул. В’ячеслава Чорновола та вул. Чиковані (сквер «В’ячеслава Чорновола»)

Проєкт рішення
№ 1464-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» земельної ділянки в постійне користування на розі вул. В’ячеслава Чорновола та вул. Чиковані (сквер «В’ячеслава Чорновола»)
Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування землі загального користування (код згідно КВЦПЗ – 18.00) КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ м. Черкаси, на розі вул. В’ячеслава Чорновола та вул. Чиковані Черкаської міської ради, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 20.09.2016 № 2-910 «Про створення скверів» та рішення від 07.06.2017 № 2-2162 «Про перейменування скверу та найменування провулків у місті Черкаси» відповідно до яких сквер «В’ячеслава Чорновола» перебуває в господарському віданні КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ», відповідно до статей 12, 19, 92, 123, 124, 125, 126, 134, 186 Земельного кодексу України, ст. 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,7500 га, в межах, визначених документацією із землеустрою.
2. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування землі загального користування (код згідно КВЦПЗ – 18.00) КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ м. Черкаси, на розі вул. В’ячеслава Чорновола та вул. Чиковані Черкаської міської ради.
3. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ земельну ділянку площею 0,7500 га у постійне користування під сквер «В’ячеслава Чорновола» на розі вул. В’ячеслава Чорновола та вул. Чиковані за рахунок земель Черкаської міської ради.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження із розміщенням в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
Земельну ділянку віднести до земель загального користування.
Цільове призначення – землі загального користування (землі будь-якої категорії, які використовуються як майдани, вулиці, проїзди, шляхи, громадські пасовища, сіножаті, набережні, пляжі, парки, зелені зони, сквери, бульвари, водні об'єкти загального користування, а також інші землі, якщо рішенням відповідного органу державної влади чи місцевого самоврядування їх віднесено до земель загального користування) (код КВЦПЗ – 18.00).
4. Зобов’язати КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ:
4.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
4.2. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.
4.3. Повідомити балансоутримувача інженерних мереж про наявність охоронних зон та дотримуватись правового режиму використання охоронних зон інженерних комунікацій, у порядку встановленому чинним законодавством.
5. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» земельної ділянки в постійне користування по вул. Богдана Хмельницького (сквер «Митницький»)»
 
 
Підстава: заява від 02.06.2021 № 01-08/31365.
Граничний термін прийняття рішення: 02.07.2021.
Площа: 0,7500 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
Вільна земельна ділянка.
В постійне користування.
Під сквер «В’ячеслава Чорновола».
 
Відповідно до рішення Черкаської міської ради від 20.09.2016 № 2-910 «Про створення скверів» та рішення від 07.06.2017 № 2-2162 «Про перейменування скверу та найменування провулків у місті Черкаси» відповідно до яких сквер «В’ячеслава Чорновола» перебуває в господарському віданні КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» .
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.
        
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
Р.Г. Донець