ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Доопрацьований

Дата:

31.05.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1275-9-з
Про розроблення містобудівної документації «Внесення змін до Плану зонування території міста Черкаси»

Проект рішення
 № 1275-9-з
 доопрацьований
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розроблення містобудівної документації «Внесення змін до Плану зонування території міста Черкаси»
З метою визначення умов та обмежень використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон, відповідно до ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 16, 18 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись п. 4.1 Порядку розроблення містобудівної документації, затвердженого Наказом Мінрегіону України від 16.11.2011 № 290, рішення Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Розробити містобудівну документацію «Внесення змін до Плану зонування території міста Черкаси».
2. Визначити департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради замовником розроблення містобудівної документації.
3. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради забезпечити:
3.1 Фінансування на розроблення містобудівної документації.
3.2 Укладання договору з суб’єктом господарювання, який має у своєму складі архітектора, що має кваліфікаційний сертифікат на розробку містобудівної документації.
3.3 Врахування рекомендацій архітектурно-містобудівної ради при формуванні завдання на розроблення проекту.
3.4. Проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів у проекті містобудівної документації в порядку, затвердженому Постановою КМУ від 25.05.2011 № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні».
4. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради до моменту внесення та затвердження змін до Плану зонування території міста Черкаси, у разі невідповідності Плану зонування території міста Черкаси, що затверджений рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513 застосовувати положення внесених змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація) та детальних планів території (за наявності відповідного рішення про затвердження детального плану території):
  • при визначенні можливості надання (передачі) земельних ділянок фізичним та юридичним особам у власність, користування;
  • при визначенні можливості зміни цільового призначення земельних ділянок;
  • при видачі містобудівних умов і обмежень;
  • при видачі будівельних паспортів;
  • при підготовці відповідних висновків, витягів, погоджень, тощо.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А. О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О. М.).
Міський голова А. В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про розроблення містобудівної документації «Внесення змін до Плану зонування території міста Черкаси»
 
Відповідно до ст. 18 Закону України «Про регулювання містобудівної документації» план зонування території розробляється на основі генерального плану населеного пункту з метою визначення умов та обмежень використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон. План зонування території встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон) населеного пункту.
Діюча містобудівна документація «План зонування території міста Черкаси» була затверджена рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, яка була розроблена за вже недіючим ДСТУ-Н Б Б.1.1-12:2011 «Настанова про склад та зміст плану зонування території (Зонінг)».
Рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318 затверджена містобудівна документація «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)». Враховуючи те, що внесення змін до плану зонування території допускається за умови їх відповідності генеральному плану населеного пункту, пропонується замовити розроблення містобудівної документації «Внесення змін до плану зонування території міста Черкаси» з метою приведення у відповідність до змін зазначених в актуалізації генерального плану Черкас.
Зміни до містобудівної документації Плану зонування території будуть розроблятися з урахуванням нового ДБН Б.1.1-22:2017 «Склад та зміст плану зонування території», відповідно до якого встановлюється містобудівний регламент, а саме сукупність обов’язкових вимог до використання земельних ділянок, що встановлюються у межах відповідних територіальних зон і визначення дозволених видів використання території земельних ділянок, граничні параметри дозволеного будівництва та реконструкції об’єктів нерухомості що використовується в процесі проектування, забудови та наступної експлуатації об’єктів.
Розроблення проєкту зонування пропонується замовити в комплексі з коригуванням історико-архітектурного опорного плану міста Черкаси.
 
Директор департаменту архітектури та містобудування  
 
 
А. О. Савін
Чернуха В. В.
36-01-71