ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

26.04.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1189-9-з
Про надання ФОП Шаблі О.О. дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Євгена Кухарця, 8 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)

Проєкт рішення
№ 1189-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ФОП Шаблі О.О. дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Євгена Кухарця, 8 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)
Розглянувши заяву фізичної особи-підприємця Шаблі Олександра Олександровича щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення земельної ділянки, відповідно до статей 12, 20, 93, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновок управління планування та архітектури від 13, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
         1. Надати фізичній особі-підприємцю Шаблі Олександру Олександровичу дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,8651 га  по вул. Євгена Кухарця, 8 з метою зміни її цільового призначення з земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (код КВЦПЗ – 03.15.) на землі рекреаційного призначення (для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту (код КВЦПЗ – 07.02.).
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання ФОП Шаблі О.О. дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Євгена Кухарця, 8 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)»
 
Підстава: заява від 10.03.2021 № 01-05/13297.
Граничний термін прийняття рішення: 10.04.2021.
 
Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно  земельна ділянка 0,8651 га  по вул. Євгена Кухарця, 8  за цільовим призначенням віднесена до земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (код КВЦПЗ – 03.15.) та перебуває в оренді ФОП Шаблі О.О.
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проєктами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 18.03.2021 № 01-05/13297 земельна ділянка площею 0,8651 га по вул. Євгена Кухарця, 8, яка пропонується для визначення можливості зміни цільового призначення земельної ділянки з земель для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови на землі для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури та спорту, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки в межах санітарно-захисної зони від котельні.
Відповідно до генерального плану міста, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачене розміщення громадських центрів та закладів.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до ділової зони «Г-1» (серед супутніх видів використання якої – спортивні та фізкультурно-оздоровчі заклади).
 
.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець